Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

FC BARCELONA VS R.C.D. ESPANYOL
FC BARCELONA VS R.C.D. ESPANYOL
TUIT: Som més que un club per molts motius @LaTdP #41AnysDeRecordsLaTdP...

TUIT: Som més que un club per molts motius @LaTdP #41AnysDeRecordsLaTdP

 

Per mí el Barça és més que un club i ho dic per diferents motius però, sobre tot, perquè és únic en molts aspectes. Alguns d’ells són subjectius però també ho és aquest blog ja que són anècdotes de la meva vida relacionada amb el meu club i amb un gran programa de ràdio.

 

Equip fundador de la lliga espanyola al 1928 i sempre ha jugat a Primera Divisió.

 

Actualment és l’equip amb més títols oficials a l’estat espanyol i, des de l’agost de 2015, és el club amb més títols europeus.

 

El Barça és l'únic equip d'Europa que ha disputat sempre, des del 1955, alguna de les quatre competicions europees, l'únic club de la lliga espanyola que ha aconseguit guanyar les tres competicions més importants el mateix any (Copa, Lliga i Champions) la temporada 2008-2009 i la temporada 2014-2015, i el primer i únic equip de la història que ha assolit en un mateix any (2009) els 6 títols més importants (tres internacionals i tres estatals).

 

Segons la Federació Internacional d’Històriai Estadística del Futbol és el millor club del Món des del 1991, data en que aquest organisme va començar a recollir estadístiques.

 

Únic club del món (crec) en el que un dels seus Presidents ha mort afusellat sense judici previ (any 1936, Josep Sunyol i Garriga). D’acord, aquí es podría parlar molt però el fet és cert!

 

Únic equip del món (crec) obligat a renunciar a un jugador estrella en favor del seu màxim rival (cas Di Stefano).

 

Únic club del món (crec) en el que una de les seves figures ha mort de manera sobtada just abans d’un partit important i tal vegada decisiu (Julio César Benítez, any 1968, FCB – Madrid). Això pot passar però el que el fa especial és que la causa de la mort, el tracte mèdic rebut per Benítez, les explicacions de la seva dona, la versió oficial de la mort… res quadra, tot són contradiccions.

 

És l’únic club del món que disposa de quatre seccions professionals en altres disciplines esportives (bàsquet, hándbol, hoquei patins i futbol sala) i d’onze seccions amateurs.

 

Ambaixador i defensor de la llengua i la cultura catalanes crea la Fundació del FCB, entitat que rep el 0,7% dels ingressos del club per tal d’impulsar els programes i projectes socials. Principalment, tasques de solidaritat i ajuda social a infants desfavorits d’arreu del Món.

 

El Museu és un dels més visitats d’Espanya, el tercer d’aquest any passat amb más d’un milió i mig de visitants. És un dels més visitats ja que el Barça té molts títols però no només hi trobem copes al museu també podem veure vídeos, fotos històriques, documents, samarretes de llegendes de dies de partit important, botes, pilotes, pilotes d’or del millor jugador de tots els temps…

 

També considero que som més que un club perque ens defensem entre nosaltres i ens ajudem sempre, per exemple, quan Krankl va tenir l’accident de cotxe a la Diagonal en el que gairebé va morir la seva dona, que va haver de ser ingressada en estat molt greu en un hospital barceloní. Centenars d'afeccionats del FC Barcelona, assabentats de la notícia, es van dirigir a l'hospital a donar sang i a fer guàrdia tot esperant notícies. Amb la seva dona encara ingressada, i el jugador encara molt afectat, va arribar el moment de jugar la final de Basilea. Krankl no va dubtar a jugar el partit, com mostra d'agraïment davant la solidaritat dels afeccionats. I el Barcelona, en la pròrroga, va acabar guanyant el títol gràcies a un gol del mateix jugador que va acabar marcant el quart i decisiu gol. Un altre exemple, el segrest de Quini.

 

Hi ha molts més motius però crec que aquests són els més importants per mí.

 

Salut i èxits !!!!!!!!

Comentarios
Els blogs

Això no ha fet res més que començar. Les vacances ja s’han acabat, jo m’he pres les meves personals en quan a escriure en aquest mitjà,...

Lee

El Paris Saint-Germain (PSG) és un equip “fals”. Avui en dia, els nanos petits, que no saben la història del futbol, se’n compren una...

Lee

Finalmente no va a poder ser y no veremos al genial centrocampista brasileño por el camp nou esta temporada. ...

Lee