Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

FC BARCELONA VS DEPORTIVO
FC BARCELONA VS DEPORTIVO
TUIT: Quan els partits es jugaven a les cinc de la tarda i la ràdio et posava al dia de les novetats a altres camps. @LaTdP ...

TUIT: Quan els partits es jugaven a les cinc de la tarda i la ràdio et posava al dia de les novetats a altres camps. @LaTdP #41AnysDeRecordsLaTdP

Abans els partits es jugaven a les cinc de la tarda de diumenge i hi anaves perque no hi havia possibilitat de veure'l per la tv. Et feia il·lusió poder anar al camp i veure a la gent i el partit perque no en tenies costum. Ara podríem dir que estem empatxats de futbol. En pots veure cada dia i a l'hora que vulguis. Personalment aquest fet no m'agrada, ja no hi ha màgia en el fet d'anar a l'estadi, ja no és un fet especial que passa un parell de cops al mes.

De petits el pare viatjava molt i passàvem tota la setmana amb la mare. Quan arribava el cap de setmana el pare ens portava a veure tot el que jugaven les seccions del Barça, hoquei, bàsquet, handbol i futbol. El que més m'agradava era el futbol però també m'interessava l'hoquei. No en sabia res del reglament, costava veure la pilota però em fascinava el porter Carles Trullols només se li veien els ulls blaus espectaculars i tenia més valor que els seus companys ja que ell pràcticament no duia cap protecció per aturar la pilota. Quan acabava el partit es treia el casc i saludava al públic  això per mí era el més semblant a estar davant d'un heroi.

Un altre porter que em fascinava de petita era l'Urruti. Els porters anteriors em semblaven molt seriosos i ell sempre estava alegre. Avui m'ha vingut al cap veient la situació d'Aleix Vidal. Crec recordar que Urruti cantava "Hace tiempo que vengo al taller y no sé a qué vengo" quan va estar un temps sense jugar cosa que demostra el seu sentit de l'humor i com s'agafava les coses quan no li sortien bé. 

Abans de la remodelació de l'estadi i de que enfonsessin el camp uns metres, la porteria no quedava gaire lluny del meu seient de la segona graderia fila 2. Des d'allà podia veure perfectament què passava i, fins i tot, escoltar algunes converses d'Urruti amb la defensa i els xiulets d'avís.

Un cop el vaig veure en un partit entre la prensa i polítics amb veterans del Barça repartits als dos equips. Jo només el mirava a ell i em va dir "la gràcia del juego es seguir el balón". Li vaig demanar perdó i li vaig dir que em semblava mentida tenir-lo davant, tan aprop, quan només l'havia vist des de la grada. Vam estar xerrant una estona i va ser molt agradable. Quan va morir l'any 2001 va ser un xoc. El seu accident de cotxe va servir per fer veure a la gent que era molt important posar-se el cinturó de seguretat (crec que ell no el duia) i evitar l'alcohol si s'ha de conduir. Ara sembla impossible que algú agafi un cotxe i no es posi el cinturó però per unes generacions no és tan estrany. De petits anavem en cotxe sense cadireta, als seients del darrera no hi havia cinturons, dormies en ruta i si hi havia una frenada una mica forta rodolaves fins a terra, si anaves assegut i hi havia sots potser el teu cap xocava contra la finestra, si al seient del darrera anava ple potser et tocava viatjar al maleter... això que ara semblen actes de pares totalment inacceptables era força comú i pràctica habitual i, personalment, no m'ha creat cap trauma ni cap problema.

L'Urruti podia haver estat un heroi després d'aturar dos penals a l'Steaua a la final de la Copa d'Europa del 86 a Sevilla però Duckadam encara va estar millor. Per mí ho és i ho serà sempre, el meu heroi! un exemple dins i fora el terreny de joc. Un heroi que va morir massa d'hora i quí sap tot el que li quedava per fer. Va morir amb 49 anys, els mateixos que tinc jo ara, va deixar dona i dos fills (20 i 24) jo no tinc ni fill ni parella. tenia el record de que havia mort més gran, si el comparo amb mí em sembla que va morir molt jove, li quedaven encara moltes coses per fer. Els anys ens fan canviar la perspectiva de les coses. 

Salut i èxits!!!!!!

Comentarios
Els blogs

Això no ha fet res més que començar. Les vacances ja s’han acabat, jo m’he pres les meves personals en quan a escriure en aquest mitjà,...

Lee

El Paris Saint-Germain (PSG) és un equip “fals”. Avui en dia, els nanos petits, que no saben la història del futbol, se’n compren una...

Lee

Finalmente no va a poder ser y no veremos al genial centrocampista brasileño por el camp nou esta temporada. ...

Lee