Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

FC BARCELONA VS BILBAO
FC BARCELONA VS BILBAO
TUIT: La final de Copa del Rei al Bernabeu contra el Bilbao l’any 1984 coneguda com “La batalla del Bernabeu” @LaTdP ...

TUIT: La final de Copa del Rei al Bernabeu contra el Bilbao l’any 1984 coneguda com “La batalla del Bernabeu” @LaTdP #41AnysDeRecordsLaTdP

Aquesta final venia precedida per moltes polèmiques, rodes de premsa calentes i greus lesions. Goikoetxea havia enviat al quiròfan a Schuster i Maradona, els nostres cracks del moment ja que només jugàvem amb dos estrangers llavors, i van sortir al camp més “motivats” que de costum.

El partit no va ser bo i va acabar guanyant el Bilbao per un gol fet al primer quart d’hora. A mida que anava passant el temps s’anava caldejant l’ambient i, un cop l’àrbitre va pitar el final, va esclatar una batalla campal. Maradona es va liar a cops de puny i de peu amb els jugadors que tenia al voltant. Migueli i Clos van anar a defensar-lo i Goicoetxea i els seus s’hi van afegir. L’àrbitre va intentar aturar les baralles però hi va haver invasió de camp i crec que veure el que estava passant el va deixar sense saber què fer, desbordat.

Crec recordar que, passats uns minuts, en Quim va dir que tot havia començat per una agressió d’un seguidor que havia saltat al camp a Maradona, Maradona s’hi va tornar i, a partir d’aquí, tots es van sumar a repartir.

Els seguidors del Bilbao van aconseguir trencar les tanques de protecció i saltar al camp. Des de molts punts de l’estadi es llençaven objectes al camp. La retransmissió de tv no donava a l’abast per tants focus que hi havia. Recordo un fotògraf caigut a l’entrada de vestidors, una dona portada en braços per policies, assistents del Barça amb lliteres, assistents del Bilbao portant a algun jugador mig estabornit.

En Quim intentava explicar tot el que passava i en Toni Bassas, que feia la feina de micròfon a peu de gespa, intentava veure quí estava lesionat i a quí entraven i com al túnel de vestidors.

No recordo com es va entregar la Copa, el principal neguit era saber com estava la gent.

Tot i que l’àrbitre no va reflectir res en l’acta, el Comitè de Competició va acabar sancionant tres jugadors per cada equip. Maradona, Clos i Migueli per part del Barça van ser sancionats amb 3 mesos de suspensió. El Comité deixava clar des del primer moment que no podien jugar cap tipus de partit de clubs perque sí que els deixava jugar amb la Selección l’Eurocopa. Finalment, ningú va cumplir el càstig. Maradona va fitxar aquell estiu pel Nàpols i la resta van ser perdonats.

Curiositats:

El partit va començar amb un minut de silenci per la mort d’uns seguidors de la penya barcelonista “Ramón Llorens” que van morir en accident d’autocar mentre viatjaven cap a Madrid.

Goicoetxea, un dels sancionats del Bilbao, va ser expulsat a la primera jornada de lliga 1984-1985.

Salut i èxits !!!!!

Comentarios
Els blogs

Això no ha fet res més que començar. Les vacances ja s’han acabat, jo m’he pres les meves personals en quan a escriure en aquest mitjà,...

Lee

El Paris Saint-Germain (PSG) és un equip “fals”. Avui en dia, els nanos petits, que no saben la història del futbol, se’n compren una...

Lee

Finalmente no va a poder ser y no veremos al genial centrocampista brasileño por el camp nou esta temporada. ...

Lee