Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

FC BARCELONA VS ATLÉTICO DE MADRID
FC BARCELONA VS ATLÉTICO DE MADRID
TUIT: Terry Venables, un entrenador que em va sorprendre @LaTdP #41AnysDeRecordsLaTdP...

TUIT: Terry Venables, un entrenador que em va sorprendre @LaTdP #41AnysDeRecordsLaTdP

Terry Venables va arribar al Barça la temporada 1984-1985. L’entrenador anterior era Menotti, Venables no tenia res a veure amb ell, i el va substituir Luís Aragonés.

Venables era un tipus simpàtic, ben plantat, parlava clar i bé, jove, bronzejat per ser anglès, tot el contrari de Menotti.

Va arribar al Barça i no en sabíem res d’ell. Però va agafar l’equip, van guanyar el primer partit, es van posar líders i ja no ho van deixar de ser mai. Primers de la primera fins a la darrera jornada.

L’èxit de l’equip va ser la pressió que feien a qualsevol lloc del camp per aconseguir recuperar la pilota.

Aquest any també es va fitxar el davanter Steve Archibald que va acabar marcant 15 gols.

La lliga es va guanyar el 24 de març a Valladolid amb gols de Clos i Alexanco però l’heroi va ser Urruti. Quan faltava un minut per acabar el partit l’àrbitre ens va marcar penal en contra. Si guanyàvem érem campions. Mágico González va ser qui va xutar el penal i Urruti el va aturar. Després d’aturar-lo en Puyal va fer el famós crit d’Urruti t’estimo. D’això ja en parlaré un altre dia.

Vam acabar la lliga sent el millor equip a casa, el millor equip a fora i el màxim golejador. Feia onze anys que no la guanyàvem i les quatre anteriors se les van repartir entre el Bilbao i la Reial Societat.

El Barça va acabar primer amb 53 punts, el segon va ser l’Atlético de Madrid amb 43, 10 punts menys! El Real Madrid va acabar cinquè amb 36 punts.

Aquest va ser l’únic títol de la temporada. El Metz ens va eliminar de la Recopa al principi del campionat. A la Copa del Rei el Betis ens va eliminar en quarts. A la Copa de la Lliga el Madrid també ens va eliminar en quarts.

La temporada següent arribaríem a la final de la Copa d’Europa i la perdríem contra l’Steaua.

Terry Venables va ser entrevistat per La Trinca i allà ens va sorprendre cantant una cançó de Sinatra acompanyat per una big band i explicant-nos que havia escrit 4 llibres amb Gordon Williams i una sèrie de televisió.

Curiositats:

Vam guanyar al Bernabeu per 0 a 3.

Durant aquesta temporada els jugadors professionals van fer vaga i es va haver de jugar una jornada amb els equips amateurs. El Barça va jugar contra el Saragossa amb l’equip juvenil Amateur i va guanyar per 4 a 0.

Venables ara té un hotel rural dedicat al relax absolut (sense televisors) a Penáliga, província d’Alacant.

Salut i èxits !!!!!!!!

Comentarios
Els blogs

I would like to congratulate Real Madrid softly. Despite all what has happened during the season, Barça has lacked regularity and...

Lee

En primer lloc vull felicitar amb veu baixa el Real Madrid. Malgrat tot el que ha passat durant la temporada, crec que el Barça li ha...

Lee

If I have to be honest, I do not remember that much that day. My parents always told me that I was at home watching the game without...

Lee