Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

Zona Blog / CRITERI BLAUGRANA

Fallar ara, encertar després

Dissabte, el Barça va encaixar una altra derrota i presenta uns números pobres que necessitarà revertir si vol revalidar els títols de l’any passat.
Fallar ara, encertar després
Fallar ara, encertar després
Dissabte, el Barça va encaixar una altra derrota i presenta uns números pobres que necessitarà revertir si vol revalidar els títols de l’any passat.

Necessita millorar, i molt, aquest Barça d’inici de temporada. Amb llacunes evidents, amb problemes defensius seriosos i amb incapacitat ofensiva preocupant, de moment, aquest no és, ni de bon tros, l’equip esperat. Nou partits ja d’aquesta campanya (entre Lliga i Champions), quinze gols a favor, onze en contra, dues derrotes i un empat; uns números que no estan a l'altura de l’equip. I això ho sap tothom.

I sembla que l’encert es contagia, perquè si l’any passat dèiem que un bon atac era una bona defensa i que una de les claus de l’èxit blaugrana era la compensació entre les diferents zones del joc --encert a dalt i replegament a baix--, aquest any és al revés; fallem en atac i errem en defensa. Tot s’ha capgirat.

Però bé ara no és el moment de veure-ho tot negre, de mirar cap a baix i desesperar-se profundament. Precisament, ara és l’hora de confiar en un equip que ens ho ha tornat a donar tot i en el qual hem de dipositar-hi la nostra confiança. Perquè a diferència dels cicles foscos de fa uns anys, amb Tata o les darreres campanyes de Rijkaard, aquesta temporada no em desespero amb els resultats de l’equip. És evident que no són els esperats i que hem de reclamar molt més als jugadors. D’això no hi ha dubtes. Ara bé, venint d’un triplet, tenint la millor davantera del món i esperant reforços de qualitat a la recambra, perquè no ser optimistes?

I si Mourinho deia fa uns dies que per ell era apassionant enfrontar-se a una situació espinosa amb el Chelsea, jo dic que, malgrat que preferiria evitar-la, estic segur que aquesta posició dubitativa ens reforçarà en altres sentits i com que, per convenciment propi, acabarem triomfant, ens ajudarà a valorar les victòries.

Ara, dues setmanes de repòs, de reflexió i de replantejament del model. D'aquí a quinze dies, hi tornem, amb el Rayo al Camp Nou. Ja hem tingut dues pedres de toc, se’ns ha avisat, se’ns ha advertit, i ara és a les nostres mans agafar aquest consell per evitar futurs disgustos.

Comentarios
Martí Odriozola
Martí Odriozola

Martí Odriozola

Barcelona
Estudiant de Periodisme i Ciències Polítiques a la UPF i presentador del Districte Esportiu a Sants 3 Ràdio. El periodisme no és una professió, és una manera d'entendre la vida.
Els blogs

Això no ha fet res més que començar. Les vacances ja s’han acabat, jo m’he pres les meves personals en quan a escriure en aquest mitjà,...

Lee

El Paris Saint-Germain (PSG) és un equip “fals”. Avui en dia, els nanos petits, que no saben la història del futbol, se’n compren una...

Lee

Finalmente no va a poder ser y no veremos al genial centrocampista brasileño por el camp nou esta temporada. ...

Lee