Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

Zona Blog / CRITERI BLAUGRANA

Experiència olímpica

Neymar, juntament amb Rafinha, està participant en els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro amb la selecció del Brasil i això afectarà la seva preparació i el seu ritme de competició amb el Barça.
Experiència olímpica
Experiència olímpica
Neymar, juntament amb Rafinha, està participant en els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro amb la selecció del Brasil i això afectarà la seva preparació i el seu ritme de competició amb el Barça.

La flama més famosa del planeta ja està encesa; el foc del peveter de Rio de Janeiro no s’apagarà fins al 21 d’agost i, en dues setmanes, més de 10.000 atletes defensaran els colors del seu país per portar-lo a la glòria. Entre ells, hi ha alguns representants blaugrana, que, sota la seva bandera nacional, participaran en diferents disciplines; de l’handbol a l’atletisme, passant pel bàsquet i fins al futbol. És aquí, precisament, on cal destacar la participació de Neymar i Rafinha, que jugaran amb la selecció brasilera de futbol. Un futbol, per cert, que no és --ni de bon tros-- l’esport olímpic per excel·lència, ni té la rellevància a què ens té acostumats. El futbol als Jocs Olímpics és Sub-23 amb la participació de tres jugadors majors. És, per tant, un futbol de segona fila i sense les grans estrelles.

Deixant de banda a Rafinha, que té un paper secundari tant a la selecció com al club, aquestes setmanes totes les mirades estaran posades en Neymar, el capità de la Canarinha i màxima esperança del Brasil per aconseguir una medalla --si pot ser d’or-- en aquest certamen. En primer lloc, cal recordar que la seva participació a Rio és fruit d’un acord entre jugador, club i selecció. I és que aquest estiu el Brasil també ha pres part en la Copa Amèrica Centenario --que es va emportar el Xile de Claudio Bravo-- i Neymar va haver d’escollir quina competició disputar. I va triar els Jocs Olímpics.

I en part, aquesta decisió va en detriment de la implicació del jugador en els compromisos blaugrana. Perquè si el Brasil arriba a la final del torneig olímpic, Neymar --igual que Rafinha-- es perdrà la Supercopa d’Espanya i la primera jornada de Lliga. A més, arribarà a Barcelona amb certa fatiga i cansament i sense haver pogut preparar-se amb el conjunt durant el mes d’agost. Segurament, li costarà adaptar-se i pot ser que es noti una diferència respecte als seus companys en els primers partits de la temporada. Ja d’entrada, no arribarà endollat.

D’altra banda, però, per a Luis Enrique, i per al bé col·lectiu, és important que els jugadors --i més els cracs i peces clau com Neymar-- estiguin contents i facin el que els motivi. Per això, igual que Pep Guardiola va obrir la porta a Leo Messi el 2008 per anar als Jocs Olímpics de Pequín tot i que l’argentí es va perdre la fase de classificació de la Champions, Luis Enrique ha cedit davant de Neymar. A primera vista no va bé perdre les estrelles però, a llarg termini i paradoxalment, deixar-los viure lluny del Camp Nou reforça la seva autoestima i confiança i pot acabar sent positiu.

I si Neymar hagués triat la Copa Amèrica, hauria tingut més descans, més temps de preparació amb els companys i més participació en els primers partits del curs. Sí, és cert. Però aquesta no va ser la seva decisió i malgrat que ens limiti una mica, hem de respectar-la. I, si cal, animem-lo a Rio. Tot en benefici dels objectius blaugrana. Perquè si torna amb l’or, els èxits del Barça seran una mica més a prop.

Comentarios
Martí Odriozola
Martí Odriozola

Martí Odriozola

Barcelona
Estudiant de Periodisme i Ciències Polítiques a la UPF i presentador del Districte Esportiu a Sants 3 Ràdio. El periodisme no és una professió, és una manera d'entendre la vida.
Els blogs

TUIT: El Cas DI STEFANO @LaTdP #41AnysDeRecordsLaTdP...

Lee

TUIT: El gol d’Iniesta a Stamford Bridge @LaTdP #41AnysDeRecordsLaTdP...

Lee

TUIT: Luis Figo, el jugador més odiat pels culers @LaTdP #41AnysDeRecordsLaTdP...

Lee