Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

Zona Blog / CRITERI BLAUGRANA

Experiència olímpica

Neymar, juntament amb Rafinha, està participant en els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro amb la selecció del Brasil i això afectarà la seva preparació i el seu ritme de competició amb el Barça.
Experiència olímpica
Experiència olímpica
Neymar, juntament amb Rafinha, està participant en els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro amb la selecció del Brasil i això afectarà la seva preparació i el seu ritme de competició amb el Barça.

La flama més famosa del planeta ja està encesa; el foc del peveter de Rio de Janeiro no s’apagarà fins al 21 d’agost i, en dues setmanes, més de 10.000 atletes defensaran els colors del seu país per portar-lo a la glòria. Entre ells, hi ha alguns representants blaugrana, que, sota la seva bandera nacional, participaran en diferents disciplines; de l’handbol a l’atletisme, passant pel bàsquet i fins al futbol. És aquí, precisament, on cal destacar la participació de Neymar i Rafinha, que jugaran amb la selecció brasilera de futbol. Un futbol, per cert, que no és --ni de bon tros-- l’esport olímpic per excel·lència, ni té la rellevància a què ens té acostumats. El futbol als Jocs Olímpics és Sub-23 amb la participació de tres jugadors majors. És, per tant, un futbol de segona fila i sense les grans estrelles.

Deixant de banda a Rafinha, que té un paper secundari tant a la selecció com al club, aquestes setmanes totes les mirades estaran posades en Neymar, el capità de la Canarinha i màxima esperança del Brasil per aconseguir una medalla --si pot ser d’or-- en aquest certamen. En primer lloc, cal recordar que la seva participació a Rio és fruit d’un acord entre jugador, club i selecció. I és que aquest estiu el Brasil també ha pres part en la Copa Amèrica Centenario --que es va emportar el Xile de Claudio Bravo-- i Neymar va haver d’escollir quina competició disputar. I va triar els Jocs Olímpics.

I en part, aquesta decisió va en detriment de la implicació del jugador en els compromisos blaugrana. Perquè si el Brasil arriba a la final del torneig olímpic, Neymar --igual que Rafinha-- es perdrà la Supercopa d’Espanya i la primera jornada de Lliga. A més, arribarà a Barcelona amb certa fatiga i cansament i sense haver pogut preparar-se amb el conjunt durant el mes d’agost. Segurament, li costarà adaptar-se i pot ser que es noti una diferència respecte als seus companys en els primers partits de la temporada. Ja d’entrada, no arribarà endollat.

D’altra banda, però, per a Luis Enrique, i per al bé col·lectiu, és important que els jugadors --i més els cracs i peces clau com Neymar-- estiguin contents i facin el que els motivi. Per això, igual que Pep Guardiola va obrir la porta a Leo Messi el 2008 per anar als Jocs Olímpics de Pequín tot i que l’argentí es va perdre la fase de classificació de la Champions, Luis Enrique ha cedit davant de Neymar. A primera vista no va bé perdre les estrelles però, a llarg termini i paradoxalment, deixar-los viure lluny del Camp Nou reforça la seva autoestima i confiança i pot acabar sent positiu.

I si Neymar hagués triat la Copa Amèrica, hauria tingut més descans, més temps de preparació amb els companys i més participació en els primers partits del curs. Sí, és cert. Però aquesta no va ser la seva decisió i malgrat que ens limiti una mica, hem de respectar-la. I, si cal, animem-lo a Rio. Tot en benefici dels objectius blaugrana. Perquè si torna amb l’or, els èxits del Barça seran una mica més a prop.

Comentarios
Martí Odriozola
Martí Odriozola

Martí Odriozola

Barcelona
Estudiant de Periodisme i Ciències Polítiques a la UPF i presentador del Districte Esportiu a Sants 3 Ràdio. El periodisme no és una professió, és una manera d'entendre la vida.
Els blogs

Això no ha fet res més que començar. Les vacances ja s’han acabat, jo m’he pres les meves personals en quan a escriure en aquest mitjà,...

Lee

El Paris Saint-Germain (PSG) és un equip “fals”. Avui en dia, els nanos petits, que no saben la història del futbol, se’n compren una...

Lee

Finalmente no va a poder ser y no veremos al genial centrocampista brasileño por el camp nou esta temporada. ...

Lee