Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

Zona Blog / Jogo Blaugrana

Exàmen estiuenc

A falta de pocs dies per al final del mercat de fitxatges, és obligatori per a qualsevol amant del futbol parar a reflexionar com li ha anat aquest mercat estiuenc al seu equip.
Exàmen estiuenc
Exàmen estiuenc
A falta de pocs dies per al final del mercat de fitxatges, és obligatori per a qualsevol amant del futbol parar a reflexionar com li ha anat aquest mercat estiuenc al seu equip.

A falta de pocs dies per al final del mercat de fitxatges, és obligatori per a qualsevol amant del futbol parar a reflexionar com li ha anat aquest mercat estiuenc al seu equip. Com a seguidor i culer fins a la medul·la em veig en la situació imperiosa de fer aquesta anàlisi. No obstant això, no em dedicaré a fer una anàlisi crítica cap a la directiva (que és com hagués fet des d’un principi), sinó tot el contrari, tractaré el tema amb imparcialitat, una mica de positivisme i, sobretot, molta paciència per no trencar el teclat.

Els lectors veterans d'aquest portal i, més concretament, dels meus articles; recordaran que a principis d'estiu vaig escriure dos articles on enumerava a aquells jugadors que havien de marxar de forma fulminant, i a aquells altres que se li hauria de temptejar una possible sortida a raó d'omplir les arques del club. Encara falten uns dies per al tancament del mercat i poden passar moltes coses, però de moment en l'aspecte de les baixes el Barça no ha mogut massa fitxes. Mathieu, fins al moment, és l'únic que ha abandonat el club per tal de buidar plantilla. Si bé hi ha molts altres noms que també haurien de ser partícips d'aquesta operació sortida, de moment el club no ha dit res. Douglas, Munir, Marlon, Gomes, Arda, Rafinha i Samper són jugadors que en les pròximes hores podrien abandonar el Camp Nou. És obvi que no tots marxaran ni haurien de marxar, però alguns sí seria necessari.

Sens dubte, la marxa de Neymar ha estat la transacció més important de l'estiu, no només per la seva envergadura monetària sinó per també les seves conseqüències en l'agenda de fitxatges previstos per a aquest mercat. Els 222 milions que va recaptar el Barça amb el seu fitxatge pel PSG ja han estat parcialment invertits en Dembélé, que ha costat 105 més 40 en variables, un preu altíssim per algú que encara no ha demostrat res, però que té una projecció de futur sorprenent . Confiem en l'esdevenir. El segon fitxatge que, segons els mitjans, està en les últimes, és el de Coutinho, per qui el Barça abonaria com a mínim 130 milions d'euros. En definitiva, una bogeria de preus per jugadors que fa uns anys no arribarien a costar ni 30 milions. En el mateix sac de bogeria poso el fitxatge de Paulinho, un fitxatge innecessari que ha fet perdre al club gairebé 40 milions d'euros. Paulinho és com un cotxe en el moment en què el compres ja ha perdut valor. Semedo no és un fitxatge desorbitat i Deulofeu no ha requerit d'una gran despesa per portar-lo de nou. Però, l'error més gran que ha comès el Barça aquest estiu ha estat la no contractació de Seri, un jugador que hauria estat una gran incorporació atès que donaria un respir a Busquets sense disminuir la qualitat del joc i tindríem una gran aposta de futur en vista dels propers 10 anys.

En definitiva, Bartomeu ha hagut de "treballar" bastant des de la platja per poder acoblar un equip aspirant a la Champions. Si ho ha fet bé o malament ja és feina vostra, Què penseu? El Barça ha sortit reforçat o no d'aquest mercat? Jo tinc els meus dubtes.

Comentarios
Els blogs

Això no ha fet res més que començar. Les vacances ja s’han acabat, jo m’he pres les meves personals en quan a escriure en aquest mitjà,...

Lee

El Paris Saint-Germain (PSG) és un equip “fals”. Avui en dia, els nanos petits, que no saben la història del futbol, se’n compren una...

Lee

Finalmente no va a poder ser y no veremos al genial centrocampista brasileño por el camp nou esta temporada. ...

Lee