Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

ESPANYOL VS FC BARCELONA
ESPANYOL VS FC BARCELONA
TUIT: No m’agrada gaire la grada d’animació @LaTdP #41AnysDeRecordsLaTdP...

TUIT: No m’agrada gaire la grada d’animació @LaTdP #41AnysDeRecordsLaTdP

D’aquí a poc farà una temporada que tenim grada d’animació i el resultat no és bo, segons el meu criteri.

Una grada d’animació s’hauria de dedicar a animar l’equip, a engrescar la gent per tal que doni tot el suport possible als jugadors i posar la pressió que calgui sobre l’àrbitre per treure’n el màxim partit. Sóc a la boca 243, domino visualment tot l’espai de la grada d’animació i no m’acaba de convèncer el que fan ni el que canten.

Inicialment la idea em sembla bona, que tots els grups joves que més animen estiguin en un sol lloc no em sembla mala idea però se n’exclou els violent. Estic d’acord en que els violents no vulguin estar en aquest espai i també estic d’acord en que el club no els vulgui enlloc però què fem amb ells i com ho solucionem.

El fet és que els violents segueixen entrant a l’estadi i seuen on els va bé sense importar-los de quí és el seient. Si seuen al teu lloc i els demanes que s’aixequin costa molt que et facin cas, acostumen a anar beguts i fumen porros al seient. Són una gent gens agradable, molt maleducada i agressiva amb la que és impossible raonar. Quan els tens al voltant, si no fas el que volen o si actues de manera diferent a la que ells creuen que és la correcte pots patir agressions, abraonaments, crits de recriminació… Hem viscut situacions realment increïbles i que fan que t’ho repensis a l’hora d’anar a l’estadi. El club n’és conscient però no fa res per solucionar el problema.

Segons el club, l’espai d’animació (com ells l’anomenen) està destinat únicament i exclusivament a aficionats locals, tindrà un caràcter familiar i pacífic, i la missió de crear un ambient de suport a l’equip que encoratgi la resta de públic a animar des del primer minut de cada partit. Perfecte, no? Però des d’aquest espai s’insulta al rival, a jugadors en concret, a àrbitres i dirigents… caràcter familiar i pacífic? Doncs no! Jo no penso insultar ningú des del meu seient, vaig a l’estadi a gaudir del joc del meu equip i a animar als millors jugadors del món.

Personalment, després de 43 anys anant a l’estadi, no m’agrada que em diguin ara quan i com haig d’animar. L’estadi respirava al seu ritme, els murmuris segons com anava el partit, xiulets a un jugador si la passava enrera que anaven en augment si ho feia força vegades, aplaudiments de suport en moments concrets o quan creies que l’equip necessitava ànims, crits de Barça Barça, com a molt es cantava el Ser del Barça és el millor que hi ha i no les cançons llarguíssimes que es canten ara (impossible d’aprendre la lletra si estàs pel partit i escoltes la ràdio), els crits de “fuera, fuera” acompanyats de mocadorada… Tot això ens fèia únics i diferents i els jugadors també ho sabien. Quan necessitaven support i el camp no reaccionava ja ho demanaven ells des de la gespa aixecant els braços! Potser m’he fet gran i no evoluciono correctament, sóc vintage, antiga, rància!

Entenc que la grada d’animació hauria de tenir uns representants i funcionar com a bloc. Interlocutors amb el club que després transmetin als companys els acords, precs, necessitats, dubtes… Gent que es faci responsable dels actes que programen i de les consequències corresponents. Però això és difícil si acceptes que funcionin com a grups separats. Un exemple tonto, al minut 17:14 no tots criden independència i enlairen estelades, només ho fan els que són a l’esquerra de la porteria, els altres no diuen res però, quan acaben de cridar els independentistes, els altres canten el Virolai. Què volen dir? Ja queda clar el seu sentir si no fan res, no?

En resum, no crec que serveixi de gaire tenir un espai d’animació perque el soci del Barça sempre ha estat reactiu i no proactiu. Mai cridaré contra l’equip rival ni li desitjaré la mort a ningú. Mai cridaré puta Espanya ni puta cap equip. Jo vaig a l’estadi a animar els meus i actuo segons tinc el dia i segons el que l’equip em generi. No sóc cap titella i penso i actuo seguint el meu criteri. Per molt que m’ho demanin no els acompanyaré quan cantin o cridin coses que generin violència encara que a la resta de camps ens insultin i denigrin. No va amb mí.

Salut i èxits!!!!!

Comentarios
Els blogs

Això no ha fet res més que començar. Les vacances ja s’han acabat, jo m’he pres les meves personals en quan a escriure en aquest mitjà,...

Lee

El Paris Saint-Germain (PSG) és un equip “fals”. Avui en dia, els nanos petits, que no saben la història del futbol, se’n compren una...

Lee

Finalmente no va a poder ser y no veremos al genial centrocampista brasileño por el camp nou esta temporada. ...

Lee