Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

Zona Blog / La meva anàlisi

És massa fàcil.

Superar la pressió alta és més complicat del que sembla.
És massa fàcil.
És massa fàcil.
Superar la pressió alta és més complicat del que sembla.

És massa fàcil complicar la vida al Barça fent una pressió alta a la sortida de la pilota. És massa fàcil dificultar les primeres passades i provocar pèrdues de risc. Deu ser massa fàcil perquè ho fan molts equips, que compliquen els partits al Barça. No tots els equips ens acaben guanyant com el Celta, però són partits molt difícils, com el del Bayer Leverkusen, la Roma, At. Madrid, Bilbao, etc. Cada cop més equips s'apunten a la pressió alta, cada cop amb més jugadors, més avançats i més atrevits.

És massa fàcil criticar els jugadors que perden la pilota quan intenten superar la pressió alta. És massa fàcil criticar que fan moltes passades horitzals sense sortir de la zona defensiva. És massa fàcil dir que es nota l'absència de Messi, o de Xavi, quan amb aquests jugadors la pressió alta també feia mal al Barça, perquè la pilota costava molt d'arribar als jugadors més creatius.

És massa fàcil dir que el Barça ha jugat malament i és massa fàcil dir que amb altres jugadors seria millor, però considero que les solucions no són de noms sinó de maneres de jugar. S'ha de trobar solucions a la pressió alta, però amb l'afegit que algunes solucions segur que no agradaran. Una seria jugar al 3 (defenses) contra 3 (els nostres davantes) si avancen molt les línies de pressió i llençar pilotes llargues perquè els davanters es busquin la vida en la lluita cos a cos. Poden llençar en llarg tan els porters com els defenses. Una altra, que es va fer servir contra el Bayer Leverkusen va ser superar la pressió amb conduccions de Piqué o Mascherano, però amb el risc de pèrdua i contracop. També es va intentar obrir els laterals per tenir més línies de passada, però el Bayer pujava més jugadors a la pressió i encara eren pitjor les contres (en inferioritat numèrica). Es podrien acumular jugadors per mig per poder jugar, però ara no tenim jugadors tan fins amb la pilota com per sortir de la pressió tocant amb velocitat. Per tant, considero que la solució la pressió alta no ha de ser tan fàcil de trobar.

Comentarios
Els blogs

Això no ha fet res més que començar. Les vacances ja s’han acabat, jo m’he pres les meves personals en quan a escriure en aquest mitjà,...

Lee

El Paris Saint-Germain (PSG) és un equip “fals”. Avui en dia, els nanos petits, que no saben la història del futbol, se’n compren una...

Lee

Finalmente no va a poder ser y no veremos al genial centrocampista brasileño por el camp nou esta temporada. ...

Lee