Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

Zona Blog / CRITERI BLAUGRANA

Embolica que fa fort

D'una manera bastant absurda, la renovació de Messi s'ha complicat bastant. Paraules creuades, declaracions (relativament) polèmiques i dubtes sense fonament han enterbolit l’ambient que envolta el futur possible contracte de l'argentí.
Embolica que fa fort
Embolica que fa fort
D'una manera bastant absurda, la renovació de Messi s'ha complicat bastant. Paraules creuades, declaracions (relativament) polèmiques i dubtes sense fonament han enterbolit l’ambient que envolta el futur possible contracte de l'argentí.

Ens estem tirant pedres sobre la nostra pròpia teulada. I això no interessa. Les últimes paraules de directius del club i la seva hiperbòlica repercussió estan emboirant el clima als despatxos i la renovació de Messi ha entrat en una espiral de polèmica completament innecessària.

Des del "sentit comú", d'Óscar Grau, fins al "Messi sense Neymar, Suárez, Iniesta o Piqué tampoc seria tan bon jugador", de Pere Gratacós. Dues declaracions que no posen en qüestió la imperiosa necessitat de renovar l'argentí i que són totalment respectables. Però d'un granet de sorra, la interpretació lleugerament esbiaixada del seu contingut, se n'ha fet una muntanya, acusant els dos executius de dificultar el procés negociador. I, al final, la directiva ho ha acabat complicant; el cessament de Gratacós no era, ni de bon tros, el millor desenllaç.

A més, de la seva destitució se’n desprèn una restricció a la llibertat d'expressió. Com que Gratacòs no diu el que la directiva vol o pensa, el fan fora. I s'han acabat les males paraules o les discrepàncies. Sí, censura en tota regla.

Però fem memòria... 2010, gala de la Pilota d'Or i algú diu que "sense els companys, òbviament que Messi no estaria aquí". I no, no és la reacció de cap directiu a qui presumptament se li en va anar la llengua, són les paraules de l'argentí en recollir la distinció --canviant el "Messi" per "jo"--. I ningú s'estira dels cabells... La directiva necessitava un sacrificat i li va tocar rebre a Gratacós. Esperem que tot aquest serial no dificulti encara més la renovació.

Mentrestant, en l'àmbit esportiu, pocs s'imaginaven que avui estaríem així. Afrontàvem la setmana a cinc punts del Madrid i amb la necessitat de remuntar l'eliminatòria de Copa davant l'Athletic; set dies després, el Barça és a quarts de la Copa i ha retallat tres punts al líder. Cap de setmana rodó. I el Madrid ja no és invencible i ja ha estat la seva pròpia medicina. Ara bé, ha aparegut i s'ha consolidat un altre candidat al títol: el Sevilla de Sampaoli ha vingut per quedar-se.

El que ha quedat clar davant de totes les persones de poca fe és que la Lliga no estava perduda i molt menys ho està ara. Tot continua obert i encara queda corda...

Comentarios
Martí Odriozola
Martí Odriozola

Martí Odriozola

Barcelona
Estudiant de Periodisme i Ciències Polítiques a la UPF i presentador del Districte Esportiu a Sants 3 Ràdio. El periodisme no és una professió, és una manera d'entendre la vida.
Els blogs

“Sóc del Barça”. Fàcil dir-ho. Potser cada cop més complicat definir-ho. Com a mínim ho és per mi, que sóc dels “de sempre”. Sóc del...

Lee

Fins la instauració del campionat de lliga els enfrontaments entre el Barça i el Madrid eren majoritàriament amistosos o competicions considerades "no oficials". L'abril de 1917 després dels incidents del campionat d'Espanya de 1916, es van enfrontar en una competició amistosa per a l'obtenció d'un trofeu donat per Mariano Foronda

Lee

No Ney, no. No cuela. No eres el joven jugador que sale de su pais con la ilusión de fichar por un grande, un gran proyecto, un gran reto...

Lee