Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

Zona Blog / CRITERI BLAUGRANA

Eleccions en ebullició

Quan falta una setmana per a les eleccions a can Barça, els candidats ultimen les seves propostes i Bartomeu es posiciona com a favorit a la presidència.
Eleccions en ebullició
Eleccions en ebullició
Quan falta una setmana per a les eleccions a can Barça, els candidats ultimen les seves propostes i Bartomeu es posiciona com a favorit a la presidència.

S’acaba la carrera electoral. Al final, són quatre els aspirants al tron, els candidats a presidir els pròxims anys el Barça, a encapçalar un club capdavanter. El “president” sortint, el millor president de la història, l’etern candidat i el directiu fugitiu; Josep Maria Bartomeu, Joan Laporta, Agustí Benedito i Toni Freixa, les quatre cares d’aquestes eleccions que han passat el tall, les quatre vies de govern que continuen defensant les seves idees i les quatre possibilitats entre les quals escollir i que lluitaran per arribar a la llotja.

Evidentment, tots quatre presenten idees i propostes diferents, antagòniques en alguns casos, que busquen la simpatia entre el barcelonisme. És la diversitat de la democràcia. Però entre elles, i davant la imminència de la votació, m’agradaria ressaltar i comentar la candidatura de Bartomeu.

I és que el president sortint està utilitzant els èxits esportius per protegir la seva candidatura. Té por, perquè sap que administrativament ha fracassat i necessita trobar recer al camp per sostenir la seva proposta. Direu que, al final, el futbol és el que compta i que guanyar partits és l’important. I és veritat. Però el Barça, més que un club, és molt més que això, i de la mateixa manera que s’ha de reconèixer que la gestió dels fitxatges aquest estiu ha sigut excelsa, s’ha de tenir memòria per recordar que la secció de bàsquet ha fracassat, que el Barça B ha baixat de categoria, que el Barça, Sandro Rosell i el mateix Bartomeu estan imputats i que el club ha estat sancionat sense poder fitxar. Aquest també és el llegat que deixa Bartomeu.

Però el que ha fet ha sigut basar-se en el populisme i a través del triplet, que han aconseguit els jugadors, enlluerna l’afició per intentar fer oblidar tot el que ha fet malament. Però no oblidem, tenim memòria i estem disgustats. A més, està abusant del seu poder a la junta gestora, i aquesta, sense l'autoritat suficient, està sobreactuant en les seves funcions. Al final, el que fa --que és cert que és bo per al Barça-- acaba sumant punts a Bartomeu. Per cert, Bartomeu no ha assistit als debats que s’estan organitzant per parlar del futur del Barça. Temor? Por? S’ha posat en evidència.

Per aquest motiu, aquests darrers dies de campanya es presenten apassionants. Tot i que el front comú anti-Bartomeu que va proposar Laporta no progressarà, ha quedat palès que Bartomeu és l’enemic de tots i contra qui cal lluitar. Contra ell i contra l’afició hipnotitzada per promeses falses i pudents. Propostes que no allunyaran la corrupció del Camp Nou i que, si bé poden mantenir la proposta, el model i l’èxit futbolístic, acabaran esclatant. I acabaran desfent el mite que, fa uns anys, el Barça era més que un club.

En qualsevol cas, i guanyi qui guanyi, com a barcelonista estic orgullós que al meu club els presidents s’escullin de manera democràtica a les urnes i que sigui l’afició la que decideix qui mana al Barça. Som un club obert al soci i això és suficient. A altres clubs, la mà dura del màxim dirigent és l’única manera de marcar el rumb de l'entitat. I així els va...

PD: Ja vaig dir-ho fa uns mesos, el meu vot --si pogués exercir-lo-- seria, indiscutiblement, per a Laporta. Experiència, confiança, solvència, catalanisme i compromís; el president que necessitem.

Comentarios
Martí Odriozola
Martí Odriozola

Martí Odriozola

Barcelona
Estudiant de Periodisme i Ciències Polítiques a la UPF i presentador del Districte Esportiu a Sants 3 Ràdio. El periodisme no és una professió, és una manera d'entendre la vida.
Els blogs

Això no ha fet res més que començar. Les vacances ja s’han acabat, jo m’he pres les meves personals en quan a escriure en aquest mitjà,...

Lee

El Paris Saint-Germain (PSG) és un equip “fals”. Avui en dia, els nanos petits, que no saben la història del futbol, se’n compren una...

Lee

Finalmente no va a poder ser y no veremos al genial centrocampista brasileño por el camp nou esta temporada. ...

Lee