Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

Zona Blog / En clau blaugrana!

El terror de l'Eurocopa de França

Davant dels atemptats a París. Cal aplaçar l'Eurocopa, que es disputa a França, el 2016?
El terror de l'Eurocopa de França
El terror de l'Eurocopa de França
Davant dels atemptats a París. Cal aplaçar l'Eurocopa, que es disputa a França, el 2016?

Vist els esdeveniments que es van produir a la capítal francesa el passat divendres, cal que la Eurocopa de França del pròxim estiu es posposi, almenys, un any? Un dels objectius dels jihadistes era entrar a l’estadi i fer el major mal possible a dins. Per sort, la seguretat de l’estadi va poder evitar que aquella persona carregada d’explosius entrés a l’Stade de France, l’estadi on es disputarà la final de l’Eurocopa. No em vull imaginar la cara d’aquell membre de seguretat en veure el cinturó d’explosius que duia aquell jihadista. Devia ser una cara esperpèntica.

Ara cal reflexionar si la seguretat de les persones va per damunt del negoci del futbol. Ells ens vendran la moto dient que extremaran les mesures de seguretat, que blindaran els jugadors i que la seguretat impedirà qualsevol atemptat. També ens diran que el jihadisme s’anotarà un gol si deixem de fer les nostres vides i ho anul·lem tot per culpa seva. Però, el que és innegable és que els aficionats, veient el que va passar divendres, de ben segur que s’ho pensaran dues vegades abans de viatjar a França a animar la seva selecció. El futbol, més enllà de que és un negoci i un joc, és una festa per molta gent, la qual planifica les seves vacances en funció d’on juga la seva selecció. Cal posar en perill tota aquesta gent? No val més prevenir que curar?

No vull atemorir a la gent, només vull que la UEFA reflexioni i prengui les decisions més coherents. El futbol és un espectacle per les aficions. Sense aficions, el futbol deixa de ser un espectacle. En la pròxima Eurocopa, no tinc ganes de veure a presidents evacuats, no tinc ganes que els jugadors de les seleccions s’hagin de quedar a dormir a l’estadi perquè no se’ls hi garanteixi la seva seguretat. Tampoc vull que els jugadors hi hagin d’anar forçats, sense ganes, tancats als hotels, com és el cas de la selecció espanyola que juga aquest dimarts un partit a Bèlgica, país on s’han produït detencions en relació a l’atemptat del divendres.  

Així volem viure una Eurocopa? Aquesta competició, sense dubte, serà comentada més pel que passarà fora del terreny de joc que no pas a dins. És un tema internacional, que afecta als polítics i a molta gent, no és qüestió únicament de futbol. Però precisament per això pot ser seria prudent aplaçar aquest torneig per quan es garanteixi que serà una festa de veritat.

Twitter: @rikard1994

Comentarios
Els blogs

Això no ha fet res més que començar. Les vacances ja s’han acabat, jo m’he pres les meves personals en quan a escriure en aquest mitjà,...

Lee

El Paris Saint-Germain (PSG) és un equip “fals”. Avui en dia, els nanos petits, que no saben la història del futbol, se’n compren una...

Lee

Finalmente no va a poder ser y no veremos al genial centrocampista brasileño por el camp nou esta temporada. ...

Lee