Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

Zona Blog / CRITERI BLAUGRANA

Destrempats abans d’hora

Un Barça totalment irreconeixible ha signat dues de les setmanes més negres dels darrers anys i ha perdut el rumb de cara al tram final de la temporada.
Destrempats abans d’hora
Destrempats abans d’hora
Un Barça totalment irreconeixible ha signat dues de les setmanes més negres dels darrers anys i ha perdut el rumb de cara al tram final de la temporada.

Navegant sense timó, avançant cap a cap port, una nau comandada per uns grumets abatuts i unes aigües tèrboles viatja al límit del naufragi. Hem arribat a una situació inimaginable, imprevisible, impensable. Ni uns ni altres podíem sospitar que això acabaria així, ni els més pessimistes haurien aconseguit preveure un desenllaç tan tràgic. Desconcertant. Frustrant.

Portàvem 39 partits sense perdre, amb un joc enlluernador, uns jugadors en ratxa i un entrenador solvent. Estàvem a dalt de tot, ens ho miràvem amb aquella superioritat dels grans equips, de les plantilles convençudes que són capaces del qui vulguin. Ho teníem tot. I ara ho hem perdut tot, o gairebé. En les últimes dues setmanes, hem vist un equip sense alternatives, sense reacció, amb una manca d'estímuls i de respostes, amb uns jugadors ferits i un entrenador col·lapsat. No anem bé.

És evident, però, que el Barça va reaccionar i va mostrar un joc esperançador ahir al Camp Nou. I a això ens hem d'aferrar. Són petites llums, però que inspiren confiança i que ens poden asserenar. Però també és evident que falta alguna cosa en aquest equip, alguna guspira d'il·lusió, d'entusiasme, que vagi més enllà de les paraules. Que al camp es posi el que s'ha de posar sobre la taula.

Entre tanta desesperació els números tampoc parlen a favor del Barça. Un equip que, en els últims quatre patits, ha sumat els mateixos punts que el cuer, el Getafe; i que no perdia tres partits seguits i en perdia dos consecutius al Camp Nou --en períodes diferents-- des del 2003.

Perquè després de les darreres actuacions de l'equip, des del Clàssic fins ahir la culerada s'ha vist inundada d'incredulitat i confusió. Què ens està passant? Què hem fet malament? Quan hem desconnectat? I davant l'absència de respostes a tants interrogants, o de respostes que no volem acceptar --com la distracció de Neymar o el rendiment paupèrrim i l'angoixa del trident en conjunt--, certs sectors de l'afició comencen a despendre desesperació, desconcert i desànim. Però, culers, veig massa dramatisme.

No podem negar que estem frustrats i tristos, per veure com en quatre partits tot el que havíem planejat sembla esfondrar-se. I por, també, i vertigen, veient el que està passant i preveient on ens podem veure en el futur; els barcelonistes no podem amagar que estem intranquils. Ara juguem sense xarxa.

Però, malgrat això, malgrat els errors, la inoperància, el mal estat d'ànim i el joc millorable, malgrat tot això, el Barça és l'únic equip que continua depenent d'ell mateix per guanyar aquesta Lliga. Queden cinc partits, quinze punts, i si ens els emportem, podrem oblidar --pràcticament al complet-- tot el que estem patint. I aquest és un altre repte; ressorgir de la torbació, conquerir títols i aconseguir que la nau que ara està desorientada remi contra marea per arribar a bon port. Només necessitem recordar què érem i com jugàvem fa tres setmanes. Només fa vint dies. Ho sabíem fer aleshores i encara ho sabem fer ara! I ho podem fer!

Jo hi crec.

Comentarios
Martí Odriozola
Martí Odriozola

Martí Odriozola

Barcelona
Estudiant de Periodisme i Ciències Polítiques a la UPF i presentador del Districte Esportiu a Sants 3 Ràdio. El periodisme no és una professió, és una manera d'entendre la vida.
Els blogs

Això no ha fet res més que començar. Les vacances ja s’han acabat, jo m’he pres les meves personals en quan a escriure en aquest mitjà,...

Lee

El Paris Saint-Germain (PSG) és un equip “fals”. Avui en dia, els nanos petits, que no saben la història del futbol, se’n compren una...

Lee

Finalmente no va a poder ser y no veremos al genial centrocampista brasileño por el camp nou esta temporada. ...

Lee