Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

Zona Blog / CRITERI BLAUGRANA

Desprotegits

Els cracs del Barça estan sent atacats constantment als terrenys de jocs i necessiten de manera urgent que se’ls tingui més consideració.
Desprotegits
Desprotegits
Els cracs del Barça estan sent atacats constantment als terrenys de jocs i necessiten de manera urgent que se’ls tingui més consideració.

Sempre la mateixa història; puntada de peu aquí, puntada de peu allà. Sense poder respirar, sense poder jugar, sempre havent d’estar pendents d’on vénen els cops. Així és com es veuen obligades a jugar les estrelles del Barça, amb l’equip o amb les seleccions, sempre perseguits. Sempre caçats. I aquesta setmana, des de territori sud-americà, des de la Copa Amèrica, ens arriben nous episodis d’aquesta confrontació.

Messi, liderant l’Argentina, és atacat amb incomptables faltes, cops i empentes, però la seva maduresa i experiència li injecten racionalitat i serenor i, malgrat estar-ne tip, aguanta el tipus al camp. Rabiós i enfadat, s’indigna i protesta, però el tema no passa d’aquí.

Neymar, perseguit fins a límits insospitables i sotmès físicament i mental, en canvi, ha tingut menys resistència i ha acabat explotant. La imponent sanció que se li ha aplicat fa entendre que la seva reacció en acabar el partit davant Colòmbia va ser desmesurada i que el brasiler s’hauria d’haver contingut. Els insults que es diu que va dirigir a l’àrbitre, però, i tot i no estar justificats, són lleugerament comprensibles, després de tot el que va haver de patir.

Aprofitant aquest incident, crec que és moment de fer un pensament i una crida a extremar la cura envers els jugadors més destacats, sobre els quals es dirigeixen totes les mirades amenaçadores dels defenses. Neymar, per exemple, ha patit entrades agressives dels oponents durant tot l'any i, fins ara, havia reaccionat decentment. Obviant les provocacions i defugint el rival. Ara, però, ha caigut a la trampa.

I no voldria entendre el comportament d’alguns col·legiats passius com la incitació a la violència, però a vegades sembla que hi ha determinats jugadors sobre els quals s’actua amb més permissivitat que uns altres. I no entenc per què.

D’aquesta manera, sigui premeditadament o per incompetència dels àrbitres, l’únic que s’aconsegueix és restringir el talent dels futbolistes, enreixar la brillantor de les estrelles i limitar la màgia amb la pilota. D’aquesta manera només es contribueix a empetitir l’espectacle futbolístic.

Comentarios
Martí Odriozola
Martí Odriozola

Martí Odriozola

Barcelona
Estudiant de Periodisme i Ciències Polítiques a la UPF i presentador del Districte Esportiu a Sants 3 Ràdio. El periodisme no és una professió, és una manera d'entendre la vida.
Els blogs

Això no ha fet res més que començar. Les vacances ja s’han acabat, jo m’he pres les meves personals en quan a escriure en aquest mitjà,...

Lee

El Paris Saint-Germain (PSG) és un equip “fals”. Avui en dia, els nanos petits, que no saben la història del futbol, se’n compren una...

Lee

Finalmente no va a poder ser y no veremos al genial centrocampista brasileño por el camp nou esta temporada. ...

Lee