Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

Zona Blog / CRITERI BLAUGRANA

Despotisme il·lustrat

A Yokohama, el Barça va tornar a certificar el seu domini absolut del futbol mundial i continua assumint reptes que engrandeixin la seva dimensió.
Despotisme il·lustrat
Despotisme il·lustrat
A Yokohama, el Barça va tornar a certificar el seu domini absolut del futbol mundial i continua assumint reptes que engrandeixin la seva dimensió.

Escac i mat. El Barça ja ho té i ja és --oficialment, perquè tothom ja ho considerava-- el millor equip del planeta. I ho és a ulls de tot el món: s’ha convertit en l’equip amb més Mundials de Clubs i està pel camí de convertir-se en la plantilla més golejadora de la història; té a les seves files el millor jugador de tots els temps i els tres millors del moment; és entrenat pel míster més llorejat dels darrers anys i capitanejat pel jugador amb el palmarès més extens de la història del club. Ho té tot, fins i tot té temps per endavant per seguir guanyant.

I tot això es va fer palès ahir al matí al Japó, on el Barça va tornar a guanyar una final. L’enfrontament en si, però, no va tenir massa història: un equip superior, dominant, que va controlar el joc i la pilota en tot moment i que només va patir davant els defenses argentins veient la seva desmesurada intensitat en la pressió. Capitanejat per un Trident que també és el millor del món en recuperacions fugaces, conduït per un Piqué imperial i un Busquets de seda i comandat per un Iniesta samurai dominant, va empetitir un River amb més empenta que oferta futbolística i que es va mostra inoperant ofensivament en bona part del partit.

I com fa temps els monarques absoluts van introduir idees de la Il·lustració a les seves polítiques, aquest Barça continua regnant amb mà dura davant tots els rivals, tot i que, incorporant nous recursos, ho fa amb un encant especial i apreciat per tothom. No té oposició, perquè ningú li pot --ni en sap-- fer-li ombra.

Ara l’objectiu no és tornar a derrotar el Madrid o superar el rècord de gols, no és conquerir una nova Lliga i acostar-se al palmarès del club blanc, no és que Messi sumi una nova pilota d’Or, que també, sinó que ara el gran repte del Barça és guanyar la segona Champions consecutiva. Això sí que ningú ho ha aconseguit --com tampoc ningú havia assolit dos triplets-- i ara és quan ho tenim més a prop. Aquesta és l’última fita d’un equip que, de moment, no té pensat renunciar a res i no escolta les tímides veus repressives que clamen per la seva abdicació. Que vagin esperant...

Comentarios
Martí Odriozola
Martí Odriozola

Martí Odriozola

Barcelona
Estudiant de Periodisme i Ciències Polítiques a la UPF i presentador del Districte Esportiu a Sants 3 Ràdio. El periodisme no és una professió, és una manera d'entendre la vida.
Els blogs

Això no ha fet res més que començar. Les vacances ja s’han acabat, jo m’he pres les meves personals en quan a escriure en aquest mitjà,...

Lee

El Paris Saint-Germain (PSG) és un equip “fals”. Avui en dia, els nanos petits, que no saben la història del futbol, se’n compren una...

Lee

Finalmente no va a poder ser y no veremos al genial centrocampista brasileño por el camp nou esta temporada. ...

Lee