Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

(Des)control
(Des)control
Això és el que sembla que regni en el si de la Junta Directiva. La veritat és que no sabem ben bé per on van els trets en cap de les...

Això és el que sembla que regni en el si de la Junta Directiva. La veritat és que no sabem ben bé per on van els trets en cap de les diferents àrees que tenen rellevància en el club. L'esportiva pràcticament no ha mogut fitxa, l'econòmica, directament vinculada amb l'esportiva tampoc coneixem al 100% en quina situació està després de la única bona notícia com és la renovació de Leo Messi i l'àrea vinculada a Jordi Cardoner treu fum amb la investigació de TV3 i -el m'enfado i no respiro- que han dut a terme des de dins.

A la part esportiva les notícies venen per desastres passats que no pas per millorar el futur. Sandro va marxar l'estiu passat amb la carta de llibertat per haver aguantat al club durant la sanció FIFA, i malgrat sembla que una petita part del traspàs al Everton anirà a les arques del club, el Màlaga n'ha tret 6 kilos. També ens hem desfet de Jeremy Mathieu, sentenciat per Luis Enrique després de la debacle de Torí i que s'ha d'entendre que Valverde no vol. Del rendiment en podem parlar perquè cal recordar dos gols importants davant Madrid i Celta en la primera temporada, però també de les habituals distraccions que li han costat algun que altre disgust. I per sota, no cal parlar de la fuga de Mboula i Eric García, dos bones promeses, que sabent en part de la dificultat d'arribar al primer equip, han buscat sortides -diners a banda-. Si Valverde no diu el contrari, no és descartable que Vermaelen i Douglas també marxin per 0€ sense haver amortitzat pràcticament res.

En el capítol de fitxatges Verratti ja ha dit que es queda al PSG. Estratègia? Veritat? Amb els jugadors mai se sap. Que fitxar jugadors al PSG ja sabem que és inviable i menys de la talla de l'italià. O ell es planta o no arriba. Ara bé, hem conegut que Nike passarà a patrocinar el jugador després de deixar PUMA. Pot la marca americana apretar al jugador per deixar el PSG -que també vesteix de la mateixa marca que el Barça- sabent que potser en pot treure un millor rendiment econòmic després de l'ampliació i millora de les condicions amb el club?. I si Verratti no ve? Doncs segons mitjans molts propers a la JD afirmen que Paulinho és l'home. Quan m'han preguntat per l'arribada d'aquest jugador com a pla B de l'italià la resposta és clara: és una broma?!

L'altre nom que ha sonat és Dani Ceballos. Tècnica i eixelebrat a parts iguals. El bon europeu amb la SUB-21 l'ha situat en el mercat, però sembla que el Madrid està disposat a posar 25 milions d'euros pel jugador i seguir controlant el mercat nacional. Si aquesta acabés sent l'aposta del Barça, realment notaríem la falta de descontrol en la planificació esportiva. Des de l'anunci de la marxa de Luis Enrique, i coneixent des d'abans de les mancances, si Robert, Braida, ara Pep Segura i tots els que són a sou només han pogut trobar a Verratti -no és difícil-, a la broma de Paulinho i un jugador que ha "aparegut" ara. Per mi ja poden plegar tots.

I aquesta fórmula també es repeteix al Palau. Gairebé tothom ja s'ha mogut i el Barça no mou pràcticament fitxa. L'operació renove amb l'arribada de Sito Alonso s'ha activat amb la marxa de jugadors ja acomodats i amb un bon sou, però les peces noves no arriben. Veient el desastre de la darrera temporada, qui és el "guapo" que s'anima a venir? Heurtel ha estat el primer en fer el pas i sembla que Oriola pot ser el següent. Ara mateix potser no estem per demanar primeres espases, ara potser necessitem construir un EQUIP.

I socialment el club s'ha vist inmers en la polèmica del Seient Lliure. Una nova fuita a la que ha acabat sortint fins i tot el propi Bartomeu. Seients venuts a preu d'or sense el coneixement del soci. La queixa no és que el club pugui ingressar uns diners extres aprofitant que els socis també fan negoci amb el seu abonament posant-lo al Seient Lliure, sino de la manca d'informació a qualsevol lloc sobre aquesta pràctica. Explicat en el seu moment, ara no hi hauria aquest sidral. Ara bé, jo aquests diners no els destinaria a arreglar pressupostos o fitxar qualsevol jugador, sinó a reinvertir per exemple en La Masia, en la millora del futbol femení o fins i tot que formin part de les dotacions anuals que el Barça o la Fundació realitzi. Sens dubte, una manera de demostrar el lema "Més que un club".

Per acabar, som a dia 8 de juliol. El primer equip va acabar el 27 de maig, com també el basket, l'hoquei ho va fer el 3 de juny, la següent l'handbol amb un títol després de la decepció de la Final Four, el 18 de juny s'acabaria l'etapa de Xavi Llorenç al femení amb la Copa de la Reina, el 20 Ricardinho s'inventa un golàs per prendre la lliga de futbol sala a Andreu Plaza i els seus i finalment el 25 de juny el Barça B aconseguia l'ascens a Segona Divisió dos anys després. 13 dies més tard de "tancar-se la temporada" i 1 mes i 10 dies després d'acabar el primer equip de futbol seguim esperant que Bartomeu surti a valorar una de les pitjors temporades dels darrers anys a nivell de títols. Un nou descontrol.

Comentarios
Carles Ferrés Font
Politòleg i màster en Periodisme Esportiu. He informat durant 3 anys de l'actualitat de l'esport a planetadeporte.es. President de Finestra d'Oportunitat
Els blogs

Això no ha fet res més que començar. Les vacances ja s’han acabat, jo m’he pres les meves personals en quan a escriure en aquest mitjà,...

Lee

El Paris Saint-Germain (PSG) és un equip “fals”. Avui en dia, els nanos petits, que no saben la història del futbol, se’n compren una...

Lee

Finalmente no va a poder ser y no veremos al genial centrocampista brasileño por el camp nou esta temporada. ...

Lee