Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

Zona Blog / CRITERI BLAUGRANA

De ressaca

Un Barça apagat i indefens va regalar dissabte tres punts a un Alabès combatiu en un partit d’errors col·lectius i individuals.
De ressaca
De ressaca
Un Barça apagat i indefens va regalar dissabte tres punts a un Alabès combatiu en un partit d’errors col·lectius i individuals.

Doncs ja anem a remolc. La temporada tot just comença i el nou projecte de Luis Enrique ha patit la primera trompada. No és, però, moment d'encendre les alarmes, sinó d'avaluar els problemes i resoldre'ls, perquè l'incendi encara no s'ha ni proclamat. Ha estat, esperem, un simple descuit, una petita negligència que anuncia que no es pot abaixar la guàrdia. Tot està per guanyar, sí, però s'ha de guanyar.

I, sincerament, la de dissabte va ser una nit marcada tant pel desencert com pel desconcert. Aquesta derrota no entrava a les travesses i ara, encara que ens costi admetre-ho, s'ha reduït el marge d'error.

Però parlem de futbol, del que es va veure a la gespa. I és que des de bon començament vam detectar que el partit es podria encallar. Passaven els minuts i els jugadors blaugrana començaven a estressar-se i a tenir pressa i, en qualsevol context, això no és un símptoma positiu. Globalment, hi va haver massa imprecisions dels futbolistes, que van fer que la circulació de pilota fos interrompuda i sense fluïdesa, fet que va limitar la capacitat d'atac culer. Ofensivament, el poc encert va mullar la pólvora, i en defensa, va deixar un panorama complicat per a la remuntada. Ni habituals ni suplents repescats van saber empescar-se-les per controlar el joc.

Entre els cracs que van ser titulars, l'actuació de Neymar va ser pobre. El brasiler va voler ser massa protagonista i sense companys de confiança va retenir en excés la pilota. Això va dificultar la generació d'oportunitats i, sovint, el va deixar aïllat de la resta de davanters. No va respondre com esperàvem.

I amb l'entrada de Messi i Suárez, el joc es va animar relativament, però la solidesa i fermesa de l'Alabès va fer impossible qualsevol reacció. Es va intentar, és cert, i hauria pogut entrar més d'una ocasió, però la porteria es feia petita. Ja se sap que, de partits com el de dissabte, n'hi ha cada temporada...

Poca cosa més es pot afegir. El que havia de ser un simple tràmit burocràtic es va convertir en un avís i Luis Enrique ja està advertit. Rotacions, sí. Però amb mesura i cap. I intentant tenir capacitat de reacció si el rival sorprèn. Dissabte vam constatar que la voluntat de distribuir esforços hi és. Ara falta l'encert de fer-ho de la manera correcta.

PD: L'afluència de públic al Camp Nou segueix sent preocupant. I, segurament, només té un culpable: el preu. La junta s'ho podria fer mirar...

Comentarios
Martí Odriozola
Martí Odriozola

Martí Odriozola

Barcelona
Estudiant de Periodisme i Ciències Polítiques a la UPF i presentador del Districte Esportiu a Sants 3 Ràdio. El periodisme no és una professió, és una manera d'entendre la vida.
Els blogs

Això no ha fet res més que començar. Les vacances ja s’han acabat, jo m’he pres les meves personals en quan a escriure en aquest mitjà,...

Lee

El Paris Saint-Germain (PSG) és un equip “fals”. Avui en dia, els nanos petits, que no saben la història del futbol, se’n compren una...

Lee

Finalmente no va a poder ser y no veremos al genial centrocampista brasileño por el camp nou esta temporada. ...

Lee