Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

Zona Blog / CRITERI BLAUGRANA

Cursa de relleus

Sembla que, segons informa TV3, Ter Stegen serà el porter titular la temporada que ve i això obra un escenari completament nou a la porteria del Camp Nou.
Cursa de relleus
Cursa de relleus
Sembla que, segons informa TV3, Ter Stegen serà el porter titular la temporada que ve i això obra un escenari completament nou a la porteria del Camp Nou.

El serial dels porters es podria estar acabant… O això va insinuar fa uns dies TV3, que va assegurar que Ter Stegen esdevindria porter titular del Barça per a les grans competicions aquesta temporada --la Lliga i la Champions, s’entén--. I davant d’aquest anunci, que encara no és ni molt menys oficial, la situació a la porteria blaugrana faria un gir de 360°.

Així d’entrada, aquest canvi a la porteria no em sembla pas malament… És normal que Ter Stegen, amb l’esperit inquiet d’un jove jugador com ell, ho volgués jugar tot i si el Barça no satisfeia les seves necessitats, també és comprensible que volgués marxar --es diu que tenia tancat un acord amb el Manchester City de Guardiola--. Ell és, sens dubte, un porter de futur i despuntarà allà on vagi. Millor, però, si ho fa al Camp Nou. Perdre’l hauria estat un error.

El xilè, mentrestant, és ja tot un veterà, candidat a fer de segon --com Pinto en el seu moment, salvant les distàncies--, però amb qualitat i vivesa per a ser titular. Aquests dos anys li han estat un regal, acompanyat per les dues copes Amèrica amb Xile, i ningú qüestiona les seves actuacions. Tanmateix, no li queden gaires anys de camí i el Barça necessita lligar la confiança d’un valor a l’alça amb trajectòria per endavant. A Bravo li podem donar la Copa i una suplència de nivell per si hi ha imprevistos. Però és hora de començar a donar responsabilitats a Ter Stegen.

Tot i això, també podria entendre que el xilè volgués marxar, amb la voluntat de ser titular i veient-se capaç d’ocupar una porteria de prestigi. No sé amb quines expectatives va aterrar a can Barça, però després de dos anys de protagonisme, no crec que accepti tan fàcilment ser relegat a la categoria de segundón. I fa la pinta que el City de Guardiola també està interessat.

Així que, sí tot això es confirma, la porteria del Camp Nou podria canviar radicalment de direcció. Ter Stegen passaria a ser amo i senyor dels tres pals, una decisió que trobo encertada per tal de fixar un futbolista de futur i començar-li a donar un rol destacat. Mentrestant, Bravo podria marxar a Anglaterra amb en Guardiola i deixaria bacant el lloc de segon porter, que jo sóc partidari d’oferir a Massip. Però bé, passi el que passi, és evident que la porteria blaugrana quedarà ben coberta i amb un porter de garanties que s’ocupi de defensar-la. Cal reconèixer que la feina feta fa dos estius va estar més que encertada; el nom de Víctor Valdés sembla oblidat per tothom...

Comentarios
Martí Odriozola
Martí Odriozola

Martí Odriozola

Barcelona
Estudiant de Periodisme i Ciències Polítiques a la UPF i presentador del Districte Esportiu a Sants 3 Ràdio. El periodisme no és una professió, és una manera d'entendre la vida.
Els blogs

Això no ha fet res més que començar. Les vacances ja s’han acabat, jo m’he pres les meves personals en quan a escriure en aquest mitjà,...

Lee

El Paris Saint-Germain (PSG) és un equip “fals”. Avui en dia, els nanos petits, que no saben la història del futbol, se’n compren una...

Lee

Finalmente no va a poder ser y no veremos al genial centrocampista brasileño por el camp nou esta temporada. ...

Lee