Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

Zona Blog / CRITERI BLAUGRANA

Connexió restablerta

Després de massa partits fora de si, el Barça ha recuperat l’estat d’ànim, el joc i els resultats a què ens havia acostumat i ja avança decididament cap al Doblet.
Connexió restablerta
Connexió restablerta
Després de massa partits fora de si, el Barça ha recuperat l’estat d’ànim, el joc i els resultats a què ens havia acostumat i ja avança decididament cap al Doblet.

Qui deia que ho teníem tot perdut? Qui s'aventurava, precipitadament, a predir que tot aniria en orris? Qui desconfiava de manera prematura d'aquests jugadors? Han tornat. I de quina manera! Dues golejades com a teràpies de plantilla sota el mestratge de Luis Suárez i la direcció de Messi han reconduït el rumb de l'equip: el Barça torna a ser favorit --si ho havia deixat de ser en algun moment-- i veient el que ha de venir, és clar candidat al Doblet.

D'entre els jugadors, però, n'hi ha algun que encara no desperta, com és el cas, cada cop més preocupant, de Neymar. El brasiler té activat des de fa temps el mode off i ja només sap marcar de penal. No desequilibra, es desajusta, és imprecís i rondina, està desconnectat i l'hem de recuperar, ni que sigui, per la final de Copa.

Alhora, però, les altres dues potes del Trident tornen a estar en ple rendiment. Un Suárez imparable, amb dos pòquers consecutius, i un Messi madur i determinant s'han posat l'equip en runes a l'esquena per reconstruir-lo i començar a edificar un altre conjunt invencible. De moment, ho estan aconseguint.

I és cert que fa certa ràbia veure com d'un partit a un altre --i després de quatre decepcions-- tot s'ha capgirat i el Barça ha donat la volta a la dinàmica negativa com si fos un mitjó. Em sap greu que els jugadors no arribessin a temps de reaccionar quan encara eren a temps per a la Champions. Però si no ho van fer llavors, serà que no van poder, perquè quan han tingut l'oportunitat, ho han tornat a fer; segueixen volent i encara tenen fam de títols.

Per cert, aquest dimarts, en una jornada de futbol intersetmanal sense el Barça --després de dos anys--, tocarà lluir la bufanda del Manchester City. De fet, i per trist que pugui semblar, una part del balanç de la temporada depèn de Pellegrini.

Mentrestant, tot esperant el cap de setmana, em refermo i reafirmo en la convicció d'aconseguir el Doblet i la certesa que si ho aconseguim, aquesta serà una gran temporada --que podria millorar si el Madrid quedés en blanc...--. Repetir el Triplet i reconquerir la Champions era un somni estimulant, però hem acabat comprovant que era una inversemblança imprudent i utòpica. Però no passa res. Ara ens recuperarem, asserenarem l'equip i l'any que ve tornarem a la càrrega. I si tot va bé, haurem de tornar a fer càlculs d'aquí dues campanyes, potser llavors sí que la història correrà perill...

Però no ens avancem! Queden tres finals a la Lliga i la final de Copa, 360 minuts per signar una gran temporada i aquests jugadors ja no es distrauran més. Per aquesta temporada, ja han fallat prou. Ara toca anar a guanyar. I a esperar que l'Espanyol no ens faci la guitza...

PD: Ja tindrem temps per parlar-ne però el nou Camp Nou em comença a caure simpàtic.

Comentarios
Martí Odriozola
Martí Odriozola

Martí Odriozola

Barcelona
Estudiant de Periodisme i Ciències Polítiques a la UPF i presentador del Districte Esportiu a Sants 3 Ràdio. El periodisme no és una professió, és una manera d'entendre la vida.
Els blogs

Això no ha fet res més que començar. Les vacances ja s’han acabat, jo m’he pres les meves personals en quan a escriure en aquest mitjà,...

Lee

El Paris Saint-Germain (PSG) és un equip “fals”. Avui en dia, els nanos petits, que no saben la història del futbol, se’n compren una...

Lee

Finalmente no va a poder ser y no veremos al genial centrocampista brasileño por el camp nou esta temporada. ...

Lee