Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

CLÀUSULA O PLOM. ÉS L’HORA
CLÀUSULA O PLOM. ÉS L’HORA
A aquestes hores ja és oficial. O això diuen. No obstant ja és un fet que Neymar ha comunicat a la plantilla, i al cos tècnic, que marxa...

A aquestes hores ja és oficial. O això diuen. No obstant ja és un fet que Neymar ha comunicat a la plantilla, i al cos tècnic, que marxa al Paris Saint-Germain. D’altra banda, una hora més tard, el FC Barcelona ha emès una nota on s’autoritza Neymar a no participar als entrenaments fins que arribi l’hora de formalitzar la seva situació contractual.

Aspecte que algú ens hauria d’explicar. Si els diners no hi són, i no s’ha publicat cap acord, perquè Neymar ja no ha d’entrenar?  Si no vaig errat, a hores d’ara, Neymar segueix sent, amb tots els efectes, jugador del FC Barcelona. En aquesta hora, Neymar segueix cobrant del club blaugrana. M’equivoco?

El que és evident és que, a hores d’ara, Neymar, no el PSG, no ha efectuat el pagament de la clàusula de rescissió a la seu de La Liga. No ha arribat l’hora de que cap dels dos clubs ha emès un comunicat per tal d’oficialitzar el fitxatge per part del club parisenc. I només ha quedat patent el desig del jugador i la directiva “francesa” a negociar amb un Barça que, segons des de el mateix club, només espera l’hora de rebre els 222 milions d’euros.

Les clàusules no les paga el club comprador. Les paga el jugador a La Liga, que després s'encarrega de transferir-la al club. Per què ens entenguem, aquesta clàusula és una penalització al jugador per trencar un contracte de manera unilateral. És a dir, una espècie d’indemnització del jugador cap al club.

I és aquí on el PSG té el gran problema. Si el club francès li fa entrega dels diners a Neymar, situació que podria produir greus problemes fiscals per al club i jugador, el fitxatge ascendiria fins als 300 milions per culpa dels impostos. Per tant, ja no estem parlant d’una operació de de “només” 222 milions d’euros, si no que també es veuria violat el reglament relatiu al Fair Play financer.

Així doncs, hem de saber negociar. No s’ha de donar cap pas enrere malgrat els ja sabuts handicaps de que el temps no juga a favor del Barça i que en cap cas Neymar es pugui quedar a Barcelona per la irreparable fractura jugador-afició. Una garantia de fracàs absolut. No obstant, jo ho tindria ben clar. Si al final es queda, es castiga com a un treballador normal. Suspès de sou i feina en un any de Mundial. On estar sense jugar podria suposar una catàstrofe ECONÒMICA i esportiva.

El PSG, que sempre havia presumit de que pagar la clàusula no seria un problema, vol negociar el traspàs directament amb el Barça per tal d’abaratir la operació. I és, en la meva humil opinió, on la directiva blaugrana té la paella pel mànec. Malgrat els suposats handicaps mencionats anteriorment.

Ens hem de mantenir ferms a totes hores. El millor que pot passar és que Neymar marxi del Barça de la manera més beneficiosa pel club. Quedar-se a Barcelona, ja no és una opció. Però marxar de Barcelona com el que ve de rebaixes, ho és encara molt menys.

No podem fer "favors" a un club que ens ha menyspreat, ens ha ignorat, quan hem volgut negociar per un jugador.  O paguen la clàusula o res. I si es vol negociar, ha de servir per treure un benefici encara major. Com resa la famosa frase de Pablo Escobar, “plata o plom”.

L’única negociació possible és el pagament íntegre de la clàusula directament al Barça, incloure Verrati i un altre jugador, a mi m’agrada Matuidi, eliminar la prima de renovació de 26 milions d’euros per al pare d’en Neymar, i una clàusula de penalització al PSG de 100 milions si ven el jugador en un període inferior als 3 anys, quan el jugador ja en tingui 29. No podem continuar fent regals per Europa. Al Barça, no li regalen mai res.

De moment, espero hores i dies més de titulars i notícies canviants cada 5 minuts. Periodistes exercint tasques més pròpies de Relacions Públiques. I els ja famosos silencis misteriosos que només serveixen per augmentar la tensió i la especulació econòmica en forma de campanyes de màrqueting camuflades en comunicats i actualitzacions. Estic d’acord amb tu Neymar, “és la teva hora”. L’hora de plasmar en fets les paraules buides de significat, plenes d’amenaces i xantatge. L’hora veure els 222 milions d’euros, que a hores d’ara haurien de ser, al compte bancari del FC Barcelona.

Espero, com a soci, que aquesta premissa es compleixi en majors probabilitats a la quantitat percentual que, curiosament era del 200%, servia per assegurar, amb paraules del directiu Jordi Mestre, que Neymar seguiria sent jugador del Barça. I sobretot, esperem una realitat que s’acabi complint molt més que la promesa inicial de l’actual projecte. “No us fallarem”, és el que ara caldria complir al 200%. El futur del Barça en depèn. Un futur que pot ser de d’argent. Però també de plom.

 

“El que dubti de jugar al Barça ja no ens serveix”. (Johan Cruyff)

 

Comentarios
Esteban Blanchart Amores
Periodista, Publicista i Relacions Públiques. Director de Mitjans del Institute for Cultural Diplomacy (ICD) de Berlín. Membre y Co-Community Manager de Seguiment FCB. Blogger a "La Transmissió d'en Puyal" de Catalunya Ràdio i a "El Penalti" de Ràdio Estel. Soci abonat del FC Barcelona. De Vilanova i la Geltrú. Actualment a Berlín, Alemanya.
Els blogs

Això no ha fet res més que començar. Les vacances ja s’han acabat, jo m’he pres les meves personals en quan a escriure en aquest mitjà,...

Lee

El Paris Saint-Germain (PSG) és un equip “fals”. Avui en dia, els nanos petits, que no saben la història del futbol, se’n compren una...

Lee

Finalmente no va a poder ser y no veremos al genial centrocampista brasileño por el camp nou esta temporada. ...

Lee