Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

BILBAO VS FC BARCELONA
BILBAO VS FC BARCELONA
TUIT: Quan l’estadi cridava “Guruceta!, Guruceta!” si l’àrbitre errava moltes decisions. @LaTdP #41AnysDeRecordsLaTdP...

TUIT: Quan l’estadi cridava “Guruceta!, Guruceta!” si l’àrbitre errava moltes decisions. @LaTdP #41AnysDeRecordsLaTdP

Sóc del 1968 per tant no vaig viure el partit de quarts de final de la Copa del Generalísimo contra el Madrid a l’estadi pero sí que quan un àrbitre ho feia malament tots els veïns de boca i la resta de l’estadi cridaven “Guruceta! Guruceta!” i feien onejar els mocadors amunt i avall.

Vaig preguntar al pare perquè i em va explicar la relació del Barça amb Guruceta. L’errada que va fer bessar el got i va provocar tot l’enrenou va ser que Guruceta va pitar un penal de Rifé a Velázquez que, en tot cas, era falta a dos metres de l’àrea.

El Barça ja venia calent del partit d’anada perque dels dos gols que portava de marge el Madrid, un va ser en clar fora de joc i s’havia de remontar al Camp Nou. Vam començar bé, en Charly va marcar a la primera i ja només s’havia de fer un gol per empatar però, al minut 59, Guruceta es va inventar el penal.

L'estadi va embogir i es van llençar coixinets a la gespa. Rifé va amenaçar amb marxar als vestidors. Amancio va fer el gol de l’empat. Eladio, com a capità, va anar directe cap a l’àrbitre i li va dir “eres un madridista, no tienes vergüenza” i Guruceta el va expulsar. Eladio, molt enfadat, no volia deixar el camp i va costar molt que els companys aconseguissin que marxés.

Després hi va haver un possible penal a Rifé que Guruceta no va xiular. A punt d’acabar el partit, van començar a saltar espectadors al camp. La policia es veia incapaç de frenar l’allau humana i Guruceta va decidir suspendre definitivament el partit a 5 minuts del final. Alguns jugadors del Barça van ser portats fins els vestidors alçats a les espatlles dels seguidors.

El Comitè de Competició, quatre dies després, va sancionar al Barça amb la màxima multa, 90.000 pessetes, i un avís de tancament de l’estadi.També castigada Eladio amb dos partits i suspenia Guruceta per sis mesos. Aquest fet va indignar José Plaza, president del Comitè d’Arbitres, i va acabar dimitint.

Guruceta no va admetre mai la seva errada.

Durant el seu primer any com a àrbitre de primera va xiular 8 partits i va ser recusant en 4!!!

Curiositats relacionades:

Abans de dimitir diuen que José Plaza va dir: “Mientras yo sea presidente de los árbitros, el Barça no ganará la liga”.

Pel que fa als coixinets, ara a l’estadi ja no n’hi han però recordo quan el ritual era arribar en moto amb el berenar a la bossa, comprar el coixinet i seure esperant que comencés el partit. Els primers coixents que vaig conèixer eren un farcit dins d’una funda de cuir o imitació, després eren una escuma bastant fina folrada amb un plàstic i, després d’aquests, van desaparèixer per sempre.

Abans, si un àrbitre perjudicava un equip, aquest el podia recusar i evitar que li xiulés cap més partit. Us ho imagineu!!! No vaig veure mai xiular Guruceta al Barça però si d’altres partits i no es pot negar que era un fatxenda.

El Trofeu Guruceta és un premi honorífic que entrega anualment el Diari Marca al millor àrbitre de la temporada de la lliga espanyola.

Salut i èxits!!!!!

Comentarios
Els blogs

Amb les decepcions de la temporada a can Barça i els darrers èxits del Madrid, el projecte blaugrana queda tocat i veu com el poder del futbol europeu canvia de mans.

Lee

La nit del 29 d'abril de 2008 em va provocar un gran sentiment de tristesa. El Barça va quedar eliminat a semifinals de la Champions...

Lee

Demà dijous serà presentat el nou entrenador del Barça, Ernesto Valverde. Són molts els dubtes i preguntes que estan sorgint envers la...

Lee