Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

BILBAO VS FC BARCELONA
BILBAO VS FC BARCELONA
TUIT: Quan l’estadi cridava “Guruceta!, Guruceta!” si l’àrbitre errava moltes decisions. @LaTdP #41AnysDeRecordsLaTdP...

TUIT: Quan l’estadi cridava “Guruceta!, Guruceta!” si l’àrbitre errava moltes decisions. @LaTdP #41AnysDeRecordsLaTdP

Sóc del 1968 per tant no vaig viure el partit de quarts de final de la Copa del Generalísimo contra el Madrid a l’estadi pero sí que quan un àrbitre ho feia malament tots els veïns de boca i la resta de l’estadi cridaven “Guruceta! Guruceta!” i feien onejar els mocadors amunt i avall.

Vaig preguntar al pare perquè i em va explicar la relació del Barça amb Guruceta. L’errada que va fer bessar el got i va provocar tot l’enrenou va ser que Guruceta va pitar un penal de Rifé a Velázquez que, en tot cas, era falta a dos metres de l’àrea.

El Barça ja venia calent del partit d’anada perque dels dos gols que portava de marge el Madrid, un va ser en clar fora de joc i s’havia de remontar al Camp Nou. Vam començar bé, en Charly va marcar a la primera i ja només s’havia de fer un gol per empatar però, al minut 59, Guruceta es va inventar el penal.

L'estadi va embogir i es van llençar coixinets a la gespa. Rifé va amenaçar amb marxar als vestidors. Amancio va fer el gol de l’empat. Eladio, com a capità, va anar directe cap a l’àrbitre i li va dir “eres un madridista, no tienes vergüenza” i Guruceta el va expulsar. Eladio, molt enfadat, no volia deixar el camp i va costar molt que els companys aconseguissin que marxés.

Després hi va haver un possible penal a Rifé que Guruceta no va xiular. A punt d’acabar el partit, van començar a saltar espectadors al camp. La policia es veia incapaç de frenar l’allau humana i Guruceta va decidir suspendre definitivament el partit a 5 minuts del final. Alguns jugadors del Barça van ser portats fins els vestidors alçats a les espatlles dels seguidors.

El Comitè de Competició, quatre dies després, va sancionar al Barça amb la màxima multa, 90.000 pessetes, i un avís de tancament de l’estadi.També castigada Eladio amb dos partits i suspenia Guruceta per sis mesos. Aquest fet va indignar José Plaza, president del Comitè d’Arbitres, i va acabar dimitint.

Guruceta no va admetre mai la seva errada.

Durant el seu primer any com a àrbitre de primera va xiular 8 partits i va ser recusant en 4!!!

Curiositats relacionades:

Abans de dimitir diuen que José Plaza va dir: “Mientras yo sea presidente de los árbitros, el Barça no ganará la liga”.

Pel que fa als coixinets, ara a l’estadi ja no n’hi han però recordo quan el ritual era arribar en moto amb el berenar a la bossa, comprar el coixinet i seure esperant que comencés el partit. Els primers coixents que vaig conèixer eren un farcit dins d’una funda de cuir o imitació, després eren una escuma bastant fina folrada amb un plàstic i, després d’aquests, van desaparèixer per sempre.

Abans, si un àrbitre perjudicava un equip, aquest el podia recusar i evitar que li xiulés cap més partit. Us ho imagineu!!! No vaig veure mai xiular Guruceta al Barça però si d’altres partits i no es pot negar que era un fatxenda.

El Trofeu Guruceta és un premi honorífic que entrega anualment el Diari Marca al millor àrbitre de la temporada de la lliga espanyola.

Salut i èxits!!!!!

Comentarios
Els blogs

Això no ha fet res més que començar. Les vacances ja s’han acabat, jo m’he pres les meves personals en quan a escriure en aquest mitjà,...

Lee

El Paris Saint-Germain (PSG) és un equip “fals”. Avui en dia, els nanos petits, que no saben la història del futbol, se’n compren una...

Lee

Finalmente no va a poder ser y no veremos al genial centrocampista brasileño por el camp nou esta temporada. ...

Lee