Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

Zona Blog / CRITERI BLAUGRANA

Ben acostumats

Durant més de cinc mesos, el Barça ens ha habituat a guanyar pràcticament sempre i ni el ritme frenètic de competició ha trencat la imbatibilitat de l’equip.
Ben acostumats
Ben acostumats
Durant més de cinc mesos, el Barça ens ha habituat a guanyar pràcticament sempre i ni el ritme frenètic de competició ha trencat la imbatibilitat de l’equip.

Ni la Copa, ni la Champions, ni rivals durs, ni camps petits, ni res de res. 34 partits imbatuts, 28 victòries, només 6 empats i vitalisme en totes les competicions. Podríem demanar més? No, perquè, per súmmum, el Madrid de Zidane --“La perfección”, com deien fa setmanes a la premsa madrilenya-- és a dotze punts del Barça, a quatre partits --més el goal average--. I encara han de venir al Camp Nou!

I si tot això ha sigut possible, si els grans equips s’han empetitit davant el Barça, el trident ha desbordat totes les defenses, Suárez ha esmicolat tots els registres golejadors i Messi continua inventant-se gols de fantasia, ha sigut gràcies als “besitos y abrazos” que l’altre dia recriminava Cristiano. Perquè el futbol d’elit no és només físic, múscul, velocitat i potència --com alguns poden interpretar erròniament--, sinó que va molt més enllà i el seu vessant humà, les relacions amb els companys, la complicitat, però sobretot, la diversió al camp i la sintonia amb la pilota, poden fer d’un equip màgic un equip d’insomni --pels rivals, s’entén--.

I aquest equip, el Barça, que camina, cada vegada més decidit, cap a una repetició sense precedents d’una gesta sense precedents --valgui la redundància-- és el màxim exponent de com ha de treballar un equip guanyador. Té un líder clar i indiscutible, eficaç i pràcticament infal·lible, que enlluerna i que governa sense que ningú li faci ombra i sense fer ombra a ningú. Aquest equip sap dosificar eficientment tots els esforços: quan cal guanyar sense jugar bé ni cansar-se en excés, ho aconsegueix, però si cal posar l’accelerador per rematar els partits o plantar la bandera sobre Cech, ho fa. Supera tots els escenaris. Aquest equip té un golejador pur, incansable, explosiu i ultra-intens. I té un extrem, juganer i rialler, que comença a treure de polleguera totes les defenses. Té un mig del camp fiable que s’adapta al joc, uns defenses contundents que resolen amb solvència i una porteria decidida que posa el pany i forrellat quan perillen les victòries.

Aquest equip ens té ben acostumats, ens ha acostumat a la feina ben feta, al joc vistós, a guanyar cada tres dies i a anar aconseguint títols amb una freqüència imponent. L’afició està ben acostumada i serà responsabilitat de l’equip fer que aquest costum no acabi sent excessiu.

Comentarios
Martí Odriozola
Martí Odriozola

Martí Odriozola

Barcelona
Estudiant de Periodisme i Ciències Polítiques a la UPF i presentador del Districte Esportiu a Sants 3 Ràdio. El periodisme no és una professió, és una manera d'entendre la vida.
Els blogs

Això no ha fet res més que començar. Les vacances ja s’han acabat, jo m’he pres les meves personals en quan a escriure en aquest mitjà,...

Lee

El Paris Saint-Germain (PSG) és un equip “fals”. Avui en dia, els nanos petits, que no saben la història del futbol, se’n compren una...

Lee

Finalmente no va a poder ser y no veremos al genial centrocampista brasileño por el camp nou esta temporada. ...

Lee