Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

Zona Blog / Jogo Blaugrana

Barça = Catalunya

El Barça sempre ha representat una part de Catalunya, anem a demostrar-ho...
Barça = Catalunya
Barça = Catalunya
El Barça sempre ha representat una part de Catalunya, anem a demostrar-ho...

Molta gent diu que en els últims temps, el futbol s’ha polititzat massa i cada vegada que veus un partit, sembla que estàs observant una reunió en el congrés amb una pilota pel mig. No s’allunyen massa de la realitat exceptuant un concepte, últimament? No senyors no. Des dels inicis del futbol, que aquest ha sigut un mitjà per fer reivindicacions polítiques. Bé, més que reivindicacions polítiques, actes nacionalistes que han sigut respostos d’una forma o una altre.

Si tirem enrere en el temps, podem observar fets polítics que van menjar-se al futbol i el van fer seu. Els anys on s’han produït actes són diversos i nombrosos, però el que recordi més antic va ser el de 1934 on un partit entre Itàlia i França es va convertir en una disputa política entre Mussolini i el Front Popular francès. Un altre exemple pot ser la clara influència de Franco sobre el soccer espanyol durant quasi 40 anys, quasi una vida...

Argentina, Sudàfrica, Suiza, Alemanya o Brasil són altres escenaris on s’han viscut reivindicacions polítiques al llarg de la història. Que sigui correcte o no ja és un altre tema, però per què tanta repercussió negativa? Per què nosaltres som diferents? Per què no respecten les reivindicacions?

Hi ha un gran nombre de la població que no comprèn perquè el Barça es postula a favor de l’independentisme al·legant, que el club blaugrana “també té aficionats arreu de el món”.  No em vinguin amb bens negres, no em siguin tan hipòcrites. El Barça com qualsevol equip defèn el seu país, Catalunya. O em negaran les reivindicacions nacionalistes del Madrid, Bayern, Juventus, Athletic o Inter? Siusplau, per la mateixa regla de tres podríem dir que el Reial Madrid està traint als espectadors no espanyols quan fa reivindicacions nacionalistes amb banderes i himnes.

En contra de molts comentaris, el Barça no és un equip que s’acomoda segons la situació política, no. El Barça sempre ha estat donant suport a Catalunya i rebent els pals de forma paral·lela al país. El règim franquista va afectar de forma similar a ambdues parts i negar això és tenir molt poc sentit de la història. L’equip de Barcelona sempre ha estat enganxat, alegrament, amb cadenat als costums i a la història catalana.

Recordo aquella anècdota sobre una xiulada. Una xiulada al himne espanyol que va tenir molta repercussió política on la gent es va esgarrifar nomenant-ho de delit i crucificant al Barça, dient que era l’equip del dimoni i la discòrdia. Que no lluitava per la unitat. Aquesta anècdota es va desenvolupar en el any 1925, quan una estiuenca tarda, 30 000 aficionats van xiular amb força el himne d’Espanya. Una xiulada que va comportar el tancament de l’estadi de Les Corts durant sis mesos i l’exili del fundador, Gamper. Una història amb dues cares no creuen?

Actualment, si es veritat, que s’ha accentuat bastant, però no és una traïció ni una falta de respecte. És una forma de lluitar pel teu país i pels teus drets. Només faltaria que el club es negués a la realització d’aquests actes. Si ho fes, perdria bon tros de la seva història.

Per últim, a tota aquella gent que digui que el Barça és un equip espanyol, que miri la zona superior esquerra de l’escut i que reflexionin sobre el que han dit.

Bruno Nevado De Wilde

24/05/2016

 

Comentarios
Els blogs

Això no ha fet res més que començar. Les vacances ja s’han acabat, jo m’he pres les meves personals en quan a escriure en aquest mitjà,...

Lee

El Paris Saint-Germain (PSG) és un equip “fals”. Avui en dia, els nanos petits, que no saben la història del futbol, se’n compren una...

Lee

Finalmente no va a poder ser y no veremos al genial centrocampista brasileño por el camp nou esta temporada. ...

Lee