Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

Zona Blog / Jogo Blaugrana

Aquest Barça ha evolucionat

Es podria dir que aquest Barça és millor que el de Guardiola, però cadascú té una opinió diferent...
Aquest Barça ha evolucionat
Aquest Barça ha evolucionat
Es podria dir que aquest Barça és millor que el de Guardiola, però cadascú té una opinió diferent...

El Barça actual no només és un conjunt que guanya, sinó també impacta als seus espectadors siguin aficionats o no. Un bon amant del futbol pot apreciar les varietats futbolístiques, úniques cadascuna d’elles,  que adopta aquest Barça al llarg dels 90’ minuts. No és un futbol únic que s’intenta imposar al rival, sinó són molts estils diferents que s’apliquen segons el moment i segons la situació de cada partit.

La clara diferència del Barça del Lucho amb el Barça de Guardiola, és que el de Guardiola sotmetia al rival al toc i jugava d’una forma bastant comuna en cada partit, sense variants tàctiques excessives que poguessin trastocar l’estigma guardiolista. En canvi, el Barça de Luis Enrique és un equip amb més variants futbolístiques. Es pot observar que al llarg del partit, s’adopten tot tipus de tàctiques molt diferents entre elles a partir del joc del rival. Segons el joc del rival, es mostra una tàctica diferent (cosa que amb Guardiola no succeïa amb tanta freqüència). Aquest canvi ofereix més nivell a l’equip ja que té el poder d’adaptar-se a cadascun dels partits i fa que hi hagi més possibilitats de victòria, en canvi amb Guardiola si la tàctica no sortia bé aquell dia, es perdia el partit.

Es podria dir que el Barça del Lucho només juga 45 minuts del partit. Durant el primer període s’intenta realitzar un joc més bàsic per veure les intencions del rival, a partir d’aquí (durant el descans) es realitza un estudi i un canvi camaleònic per adaptar-se al joc rival i poder subjugar-los. Un clar exemple és el partit contra el Celta d’aquest cap de setmana. En aquest partit, l’equip blaugrana va realitzar una primera part conservadora per poder veure el joc rival i esgotar als jugadors gallecs. Després d’això van sortir a la segona meitat d’una forma molt diferent per combatre, amb sorpresa cèltica, al Celta que no va saber com jugar amb un Barça molt diferent al de la primera meitat. Aquesta evolució futbolística al llarg del partit és una forma d’entendre el joc millor de com ho feia Guardiola.

Amb això no estic dient que el Barça de Luis Enrique és millor que el de Guardiola, però que tàcticament i en la forma d’entendre el joc, és clarament superior. Després si entrem en temes de qualitat del joc tothom pot tenir la seva idea, però tàcticament és un fet que aquest Barça és millor que el de Sant Pedó.

El Barça actual, és una millora del Barça del 2009 que (també) va conquistar el triplet. Tant Luis Enrique com els jugadors han sabut remodelar el ja conegut joc de tiki-taka, per poder lluitar per cada partit amb propostes variades sobre la taula.  

En definitiva, el joc del Barça està millorant exponencialment per múltiples raons, però no ens hem de refiar ja que el futbol és com una muntanya russa, ara estàs a d’alt i ara a baix.

Bruno Nevado De Wilde

16/02/2016

Comentarios
Els blogs

“Sóc del Barça”. Fàcil dir-ho. Potser cada cop més complicat definir-ho. Com a mínim ho és per mi, que sóc dels “de sempre”. Sóc del...

Lee

Fins la instauració del campionat de lliga els enfrontaments entre el Barça i el Madrid eren majoritàriament amistosos o competicions considerades "no oficials". L'abril de 1917 després dels incidents del campionat d'Espanya de 1916, es van enfrontar en una competició amistosa per a l'obtenció d'un trofeu donat per Mariano Foronda

Lee

No Ney, no. No cuela. No eres el joven jugador que sale de su pais con la ilusión de fichar por un grande, un gran proyecto, un gran reto...

Lee