Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

Zona Blog / CRITERI BLAUGRANA

Amb els ulls tancats

Últimament, el Barça s’està acostumant a guanyar de manera còmoda, però ha de mantenir un nivell d’exigència elevat per seguir aspirant a tot.
Amb els ulls tancats
Amb els ulls tancats
Últimament, el Barça s’està acostumant a guanyar de manera còmoda, però ha de mantenir un nivell d’exigència elevat per seguir aspirant a tot.

Ningú ens fa ombra, continuem guanyant i la victòria ja s’ha convertit en una rutina. Les tres darreres exhibicions de l’equip reforcen --encara més-- els ànims de la plantilla i fan entreveure entre l’afició que el Triplet torna a ser l’objectiu primordial. Cada cop més, sembla evident que no guanyar-lo seria un fracàs.

I si fa unes setmanes parlàvem de més efectivitat que joc, ara hem girat la balança i l’equip està exhibint un nivell elevat combinat amb uns resultats còmodes. Ni les rotacions han fet perdre pistonada als blaugrana; els titulars han pogut descansar i recarregar les piles, però no s’ha escapat cap punt. Al contrari, s’ha continuat guanyant amb solvència.

I és que en els darrers partits, el Barça està mostrant tanta naturalitat en el triomf que sembla que ja l’ha interioritzat i és capaç de seguir guanyant sense mirar --com qui no vol la cosa-- i sumar els tres punts ja no sembla notícia. El nivell dels jugadors és tan elevat, el seu estat físic, tan eminent i la moral col·lectiva, tant superior, que sembla que es guanyi sense esforç. Però no. La feina dels jugadors continua sent la clau de les victòries i la facilitat a aconseguir-les no ha de restar-li importància.

Tot i això, continua havent-hi un punt negatiu: l’únic que es desvetlla els jugadors del seu son són els penals, els fatídics onze metres. Sí, perquè per molt paradoxal que sigui, el Barça ja sembla més perillós en faltes des de la frontal que en penals. Aquests continuen sent l’assignatura suspesa dels davanters blaugrana, que, per moltes recuperacions que passin, no aconsegueixen aprovar la matèria. De moment, però, no cal preocupar-se en excés. Els vuit partits en què la MSN ha fallat un penal a la Lliga han acabat en victòria i l’error en la pena màxima no ha entorpit el resultat final.

I així, fallant penals massa regularment i guanyant amb tota facilitat, el Barça continua passejant amb els ulls closos cap a un altre títol de Lliga. Però compte; ni s’ha d’infravalorar el que està aconseguint, ni s’ha de donar per assolit. D’una banda, hem de conservar l’autoexigència, que és el pilar essencial per continuar guanyant i seguir fent fàcil tot allò que sembla impossible. D’altra banda, i de la mateixa manera que fer un cub de Rubik amb els ulls tancats i ràpidament no li treu mèrit a l’artífex de gesta, hem de saber valorar en totes les seves dimensions la “burrada” --la “barbaritat” que deia dissabte Iniesta-- que està sumant el Barça de Luis Enrique. Ja són 37 partits sense perdre i 12 victòries seguides a la Liga. A aquest ritme, a finals d’abril el Barça s’haurà convertit en l’equip que ha encadenat més partits sense perdre en la història d’Europa.

Mentrestant, la culerada hem de continuar gaudint del joc de l’equip, de les seves meravelles, de la gestió de Luis Enrique, dels eslàloms impossibles de Messi i la fantasia ofensiva de l’equip. Així, continuarem engrandint la imatge blaugrana, però no serà fins que perdem definitivament que ens adonarem de com és de gran el que hem aconseguit. De moment, estimats culers, no en tenim ni idea.

Comentarios
Martí Odriozola
Martí Odriozola

Martí Odriozola

Barcelona
Estudiant de Periodisme i Ciències Polítiques a la UPF i presentador del Districte Esportiu a Sants 3 Ràdio. El periodisme no és una professió, és una manera d'entendre la vida.
Els blogs

Això no ha fet res més que començar. Les vacances ja s’han acabat, jo m’he pres les meves personals en quan a escriure en aquest mitjà,...

Lee

El Paris Saint-Germain (PSG) és un equip “fals”. Avui en dia, els nanos petits, que no saben la història del futbol, se’n compren una...

Lee

Finalmente no va a poder ser y no veremos al genial centrocampista brasileño por el camp nou esta temporada. ...

Lee