Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

Zona Blog / CRITERI BLAUGRANA

Amb el mateix esperit

El Barça va tornar a caure i ha de tornar a creure en la remuntada. Després de l’èxtasi del 6-1, dimecres el Camp Nou s’ha de preparar per a una altra nit històrica.
Amb el mateix esperit
Amb el mateix esperit
El Barça va tornar a caure i ha de tornar a creure en la remuntada. Després de l’èxtasi del 6-1, dimecres el Camp Nou s’ha de preparar per a una altra nit històrica.

Sí, ens van decebre i no ens ho esperàvem. Sí, van caure quan havien promès que no tornaria a passar. Sí, els hi va mancar intensitat. Sí, no van tenir el dia i havien assegurat que anaven a totes. Sí, no van ser el millor Barça. Tot això és més que cert i jo vaig ser el primer a dir-ho després del partit de Torí.

Sí, però ja està. Segur que a totes ens ha passat que quan diem que no ens tornarem a equivocar, la tornem a errar. Sense mala fe, sense voler fer mal, però perquè a vegades hi ha circumstàncies que no preveiem. I el Barça és com nosaltres i també li pot passar. Ara bé, els dos partits, malgrat els paral·lelismes, no són iguals.

El partit del Parc dels Prínceps era inversemblant i totalment imprevisible. I el Barça havia d’arreglar el desastre que havia provocat. La desfeta contra la Juventus, en canvi, no és tan paranormal com la de París i per això hem de remar encara més. El rival és més dur, té les idees més clares i sap millor a què juga. És aquesta la derrota que podia entrar a les travesses.

Així que l’important no és recordar que aquests jugadors ja l’han ‘cagat’ dues vegades en poc temps, sinó ser capaços de posar-ho tot plegat en context. El 6-1 servia per apagar un incendi incòmode. Aquell no era el partit. El Partit de veritat és el de dimecres; és quan sabíem que tindríem problemes i quan hem de respondre com mai. El precedent no serveix per desil·lusionar-nos i fer-nos cansar de les remuntades. Ens ha de fer obrir els ulls i veure que en som capaços. I punt. Hem de mantenir aquell esperit. No és que ho hàgim de tornar a fer, és que ara ho hem de fer de debò.

Segurament, l’onada efervescent prèvia a la remuntada ha estat més tímida aquesta vegada, però això no vol dir que hi hagi menys convicció. Si els jugadors hi creuen, quins arguments tenim nosaltres per no fer-ho? Si ja han ressuscitat un cop, per què els hem de tornar a matar?

Què hi farem, és l’esperit de la culerada… Però m’estranya que després de callar tantes boques, encara es gosi posar en dubte la capacitat d’aquests futbolistes. Sí, és difícil; sí, era evitable; sí, preferia no estar en aquesta situació. Però sí, jo hi crec. Com hi vaig creure i com sempre hi creuré. D’arguments futbolístics n’hi ha, potser no tants com voldríem, però en tenim. D’arguments històrics, de precedents, n’existeixen. D’arguments passionals també. I a més tenim Messi. Voleu més arguments?
Que vinguin, que pateixin i que se’n tornin. Nosaltres seguim. Hi crec per convicció, per voluntat i ganes. Hi crec perquè no tinc motius per no fer-ho. Remuntarem.

Comentarios
Martí Odriozola
Martí Odriozola

Martí Odriozola

Barcelona
Estudiant de Periodisme i Ciències Polítiques a la UPF i presentador del Districte Esportiu a Sants 3 Ràdio. El periodisme no és una professió, és una manera d'entendre la vida.
Els blogs

TUIT: El Cas DI STEFANO @LaTdP #41AnysDeRecordsLaTdP...

Lee

TUIT: El gol d’Iniesta a Stamford Bridge @LaTdP #41AnysDeRecordsLaTdP...

Lee

TUIT: Luis Figo, el jugador més odiat pels culers @LaTdP #41AnysDeRecordsLaTdP...

Lee