Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

Zona Blog / Jogo Blaugrana

Adéu al mite no mitificat

"Bona nit i benvinguts a l'Estadi"
Adéu al mite no mitificat
Adéu al mite no mitificat
"Bona nit i benvinguts a l'Estadi"

Ahir un gran mite ens va dir adéu. Un mite diferent on els hagi i que segur que molt poca gent el coneixia. No era un mite a qui els aficionats li demanaven un autògraf, però li haurien d’haver demanat. Un home que ho ha donat tot per el Barça durant tota la seva trajectòria com a professional. Un home que sempre era allà. Un home anomenat Manel Vich.

En Manel Vich ha sigut el speaker del Barça durant 60 anys (des de 1956). Amb només 18 anys va començar a cantar els noms dels protagonistes en el antic camp de Les Corts, i no va parar fins ahir, dia de la seva fatídica mort. Encara que, actualment, el seu treball no era tan apreciat com abans per culpa dels smartphones, la seva veu sempre ha estat allà donant suport al equip. Només en tres ocasions s’ha perdut un partit del Barça, 3 de quasi 3000.

Per la seva boca hem pogut escoltar als més il·lustres del Barça com Kubala, Ramallets, César, Laudrup, Suárez, Cruyff, Maradona, Schuster, Guardiola, Koeman, Amor, Zubizarreta, Romario, Ronaldinho, Xavi, Puyol, Valdés, Eto’o, Iniesta o Messi. Una llista llarga i preciosa de grans futbolistes. Però, el més estrany de la història es que mai o quasi mai hem escoltat per aquella meravellosa megafonia el nom d’un altre mite blaugrana que, segurament, és la persona que més vegades ha trepitjat el Camp Nou, el de Manel Vich.  

Conegut per pocs, estimats per molts, la veu del Barça sempre serà ell. Un home que no era del Barça, que era el Barça. Adéu Manel, espero que també vegis els partits des del cel blaugrana i que puguis fer-te el teu cigarret de tant en tant.

https://www.youtube.com/watch?v=-Gc_9dyBbX8

Bruno Nevado De Wilde                                                              

30/04/2016

Comentarios
Els blogs

Això no ha fet res més que començar. Les vacances ja s’han acabat, jo m’he pres les meves personals en quan a escriure en aquest mitjà,...

Lee

El Paris Saint-Germain (PSG) és un equip “fals”. Avui en dia, els nanos petits, que no saben la història del futbol, se’n compren una...

Lee

Finalmente no va a poder ser y no veremos al genial centrocampista brasileño por el camp nou esta temporada. ...

Lee