Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

“A TODA VELA”
“A TODA VELA”
No m’agrada ser gaire crític. Malgrat que la crítica, sobretot si es constructiva, no és pas gens dolenta. Tot i que a Can Barça s’ha...

No m’agrada ser gaire crític. Malgrat que la crítica, sobretot si es constructiva, no és pas gens dolenta. Tot i que a Can Barça s’ha relacionat sempre amb el concepte de “tribunero”... No obstant, vull deixar clar que confio al 100% en les capacitats i possibilitats d’aquest equip. No tinc autoritat cap ni una, però no m’agraden les critiques catastrofistes d’alguns sectors que posen en dubte el compromís i la motivació d’aquest grup.

És cert que el nivell de joc no és l’esperat. És cert que els registres golejadors d’alguns jugadors no són els millors. És cert que s’han perdut masses punts, sobretot al Camp Nou, disputades només 13 jornades de Lliga. És cert que la dinàmica d’aquest equip és molt irregular. I és cert que Messi és el líder indiscutible d’aquest equip i que sense ell, el panorama és molt diferent.

El partit d’ahir va evidenciar, més que mai, una de les claus del mestre Johan. “Si tu tienes el balón, el otro no lo tiene”. Feia temps que no vèiem a un Barça tan poc protagonista en el joc i patint tant sense la pilota. La Real Sociedad va fer al Barça el que normalment el Barça fa a la Real Sociedad. Tant que fins i tot Carlos Vela, probablement, el millor jugador del partit, va treure pit amb unes interessants declaracions, “el Barça és el millor equip del món però, quan no la tenen, els hi pot fer mal. La gent de davant treballa menys que la resta i ho hem intentat aprofitar".

A Carlos Vela, malgrat que es podria dir que l'actitut de la Real no és la mateixa en la resta de partits, no li falta raó del tot. És cert que Suárez i Neymar no són al seu millor nivell, però assenyalar aquest factor com la clau de l’actual situació del Barça, em sembla agosarat. En el últims partits es pot veure una distancia entre línies més vistosa, més marcada. I això es nota molt més en el nivell de feina que han de realitzar els jugadors del mig del camp. Una tasca que nota molt la falta d’una peça clau. Andrés Iniesta.

Tanmateix, com he mencionat en anteriors articles, la temporada és més una marató que un sprint. I com va passar l’any passat, més val estar forts a tots els nivells, sobretot el físic, a partir del febrer, que no pas ara i caure en picat després. Encara recordem la baixada espectacular març-abril que, i “gràcies” a quedar for a d’Europa, gairebé ens costa la temporada en blanc.

Com he mencionat al principi, no sóc cap veu autoritzada. Però crec que cal mantenir la calma i esperar a que la màquina s’acabi d’engranar. Això només acaba de començar i estic segur que quan l’equip agafi la forma serà imparable. I encara més, quan torni el capità que farà que la nau vagi, tal i com resa la dita castellana, “a toda vela”. Paciència.

 

“La paciència no és simplement la capacitat d'esperar, és com ens comportem mentre esperem.”. (Joyce Meyer)

Comentarios
Esteban Blanchart Amores
Periodista, Publicista i Relacions Públiques. Director de Mitjans del Institute for Cultural Diplomacy (ICD) de Berlín. Membre y Co-Community Manager de Seguiment FCB. Blogger a "La Transmissió d'en Puyal" de Catalunya Ràdio i a "El Penalti" de Ràdio Estel. Soci abonat del FC Barcelona. De Vilanova i la Geltrú. Actualment a Berlín, Alemanya.
Els blogs

Això no ha fet res més que començar. Les vacances ja s’han acabat, jo m’he pres les meves personals en quan a escriure en aquest mitjà,...

Lee

El Paris Saint-Germain (PSG) és un equip “fals”. Avui en dia, els nanos petits, que no saben la història del futbol, se’n compren una...

Lee

Finalmente no va a poder ser y no veremos al genial centrocampista brasileño por el camp nou esta temporada. ...

Lee