Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

Zona Blog / CRITERI BLAUGRANA

A l’espera

Després d’un partit sense dificultats davant el Deportivo, al Barça afronta amb confiança els compromisos de pes i d’alta dificultat que li venen.
A l’espera
A l’espera
Després d’un partit sense dificultats davant el Deportivo, al Barça afronta amb confiança els compromisos de pes i d’alta dificultat que li venen.

Quatre gols i cap a casa. Tres punts i a seguir sumat. Un partit més i a mirar endavant. Després de l'aturada per seleccions, el Barça ha tornat a la feina amb una victòria i continua empaitant els rivals de Madrid. No pot, però, distreure l'atenció de cap manera, perquè li esperen unes setmanes de feina intensa: dimecres arriba al Camp Nou el City de Guardiola, a la Lliga visitarà el València i el Sevilla --que és actualment tercer-- i també haurà de passar per l'Etihad Stadium. Ara es comencen a jugar les garrofes.

I de cara al partit davant el City, deixeu-me ser positiu. Encara falta engreixar del tot la maquinària blaugrana, però de moment, està donant prou bons símptomes. Per a l'optimisme, tres arguments. El primer, la feblesa dels anglesos en els darrers partits; els de Guardiola encadenen tres partits sense guanyar i ja no són infal·libles. El segon, la monumentalitat del partit; fa molt temps que esperem aquest enfrontament i és sabut que el Barça, en grans escenaris, no acostuma a fallar. I el tercer, Leo Messi; l'argentí ha tornat i punt. Això ja té prou entitat per fer-nos confiar en la victòria.

De cara al futur, però, no n'hi ha prou amb això i caldrà seguir suant. Al camp, els futbolistes no es podran permetre més distraccions condemnatòries i hauran de resoldre els dèficits defensius i ofensius, sobretot amb l'absència del Trident al complet. A la banqueta, Luis Enrique se les haurà d'empescar per mantenir i enfortir la política de rotacions actual, que està donant els seus fruits, fins i tot quan el calendari es posi espinós. Els jugadors han de garantir el rendiment immediat i Lucho ha d'assegurar la competitivitat futura.

D'aquesta manera, les properes setmanes es presenten a can Barça tant apassionants com esgotadores. I de la simbiosi entre resultats i gestió del vestidor en dependrà bona part el futur de l'equip. Mentrestant, hem d'aprofitar per gaudir dels partits que arriben: futbol en estat pur.

PD: Abans de finals d'any es coneixerà el nom de guanyador de la Pilota d'Or. I jo em pregunto: és inaccessible per a Messi? O encara té opcions de guanyar-la?

Comentarios
Martí Odriozola
Martí Odriozola

Martí Odriozola

Barcelona
Estudiant de Periodisme i Ciències Polítiques a la UPF i presentador del Districte Esportiu a Sants 3 Ràdio. El periodisme no és una professió, és una manera d'entendre la vida.
Els blogs

“Sóc del Barça”. Fàcil dir-ho. Potser cada cop més complicat definir-ho. Com a mínim ho és per mi, que sóc dels “de sempre”. Sóc del...

Lee

Fins la instauració del campionat de lliga els enfrontaments entre el Barça i el Madrid eren majoritàriament amistosos o competicions considerades "no oficials". L'abril de 1917 després dels incidents del campionat d'Espanya de 1916, es van enfrontar en una competició amistosa per a l'obtenció d'un trofeu donat per Mariano Foronda

Lee

No Ney, no. No cuela. No eres el joven jugador que sale de su pais con la ilusión de fichar por un grande, un gran proyecto, un gran reto...

Lee