Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

Zona Blog / CRITERI BLAUGRANA

A l’espera

Després d’un partit sense dificultats davant el Deportivo, al Barça afronta amb confiança els compromisos de pes i d’alta dificultat que li venen.
A l’espera
A l’espera
Després d’un partit sense dificultats davant el Deportivo, al Barça afronta amb confiança els compromisos de pes i d’alta dificultat que li venen.

Quatre gols i cap a casa. Tres punts i a seguir sumat. Un partit més i a mirar endavant. Després de l'aturada per seleccions, el Barça ha tornat a la feina amb una victòria i continua empaitant els rivals de Madrid. No pot, però, distreure l'atenció de cap manera, perquè li esperen unes setmanes de feina intensa: dimecres arriba al Camp Nou el City de Guardiola, a la Lliga visitarà el València i el Sevilla --que és actualment tercer-- i també haurà de passar per l'Etihad Stadium. Ara es comencen a jugar les garrofes.

I de cara al partit davant el City, deixeu-me ser positiu. Encara falta engreixar del tot la maquinària blaugrana, però de moment, està donant prou bons símptomes. Per a l'optimisme, tres arguments. El primer, la feblesa dels anglesos en els darrers partits; els de Guardiola encadenen tres partits sense guanyar i ja no són infal·libles. El segon, la monumentalitat del partit; fa molt temps que esperem aquest enfrontament i és sabut que el Barça, en grans escenaris, no acostuma a fallar. I el tercer, Leo Messi; l'argentí ha tornat i punt. Això ja té prou entitat per fer-nos confiar en la victòria.

De cara al futur, però, no n'hi ha prou amb això i caldrà seguir suant. Al camp, els futbolistes no es podran permetre més distraccions condemnatòries i hauran de resoldre els dèficits defensius i ofensius, sobretot amb l'absència del Trident al complet. A la banqueta, Luis Enrique se les haurà d'empescar per mantenir i enfortir la política de rotacions actual, que està donant els seus fruits, fins i tot quan el calendari es posi espinós. Els jugadors han de garantir el rendiment immediat i Lucho ha d'assegurar la competitivitat futura.

D'aquesta manera, les properes setmanes es presenten a can Barça tant apassionants com esgotadores. I de la simbiosi entre resultats i gestió del vestidor en dependrà bona part el futur de l'equip. Mentrestant, hem d'aprofitar per gaudir dels partits que arriben: futbol en estat pur.

PD: Abans de finals d'any es coneixerà el nom de guanyador de la Pilota d'Or. I jo em pregunto: és inaccessible per a Messi? O encara té opcions de guanyar-la?

Comentarios
Martí Odriozola
Martí Odriozola

Martí Odriozola

Barcelona
Estudiant de Periodisme i Ciències Polítiques a la UPF i presentador del Districte Esportiu a Sants 3 Ràdio. El periodisme no és una professió, és una manera d'entendre la vida.
Els blogs

TUIT: El Cas DI STEFANO @LaTdP #41AnysDeRecordsLaTdP...

Lee

TUIT: El gol d’Iniesta a Stamford Bridge @LaTdP #41AnysDeRecordsLaTdP...

Lee

TUIT: Luis Figo, el jugador més odiat pels culers @LaTdP #41AnysDeRecordsLaTdP...

Lee