Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

Zona Blog / CRITERI BLAUGRANA

A la nostra manera

Després de proclamar-se campió de Lliga i Copa, al Barça només li queda un partit per culminar una temporada històrica.
A la nostra manera
A la nostra manera
Després de proclamar-se campió de Lliga i Copa, al Barça només li queda un partit per culminar una temporada històrica.

Seguim endavant i ara no podem fallar. Queda tan poc, que seria imperdonable deixar escapar aquesta oportunitat única. Dissabte, el Barça, tenia un examen exigent que, tot i que a priori semblava superat ja des de l’inici, no permetia distraccions i reclamava la màxima concentració. I com no podia ser d’una altra forma, els homes de Luis Enrique, sota la pell blaugrana, el van resoldre positivament a la nostra manera.

Van tirar el partit endavant amb professionalitat, intensitat i maduresa competitiva. Amb la pressió com a bandera, el toc com a vehicle i el contraatac com a arma letal, van dominar en tot moment el control de la pilota i van controlar el ritme del partit. Mostrant una pell mutada, a la qual ja ens ha acostumat l’equip, i exhibint tot el seu ventall de recursos van esmicolar un Athletic Club que va semblar que havia vingut a Barcelona de turisme.

Messi, pel seu compte, va jugar a la seva manera, amb el seu estil, amb la seva màgia allunyada de la resta de mortals. Ens va regalar un gol per a la història, una jugada per a la posteritat, que ja ha passat als annals dels records; un eslàlom perfecte, una carrera imparable, deu segons irrepetibles. I va servir de guia de tot l’equip, desempallegant-se una vegada i una altra de les entrades i la pressió dels defenses de l’Athletic, assistint, connectant i revolucionant l’atac blaugrana. Va tornar a demostrar que no és d'aquest món.

I al final, un cop certificada la victòria, vam celebrar el títol com ho fem els culers. Al cercle del camp, amb la tradicional sardana, que serveix de vincle entre els dos millors Barça dels darrers temps. Tots els jugadors agafats, units sota un mateix paraigües. I a l’hora de recollir la Copa, una nova mostra de la personalitat culer; la imatge de Xavi i Iniesta agafant el trofeu junts, a la vegada, és un símbol dels valors de la Masia, un regal per a tota l’afició, una companyonia que a la capital fa temps que no tenen.

Per cert, el partit havia començat, també, a la nostra manera, amb una xiulada eixordadora a allò que no ens representa. Així som els catalans.

I ara, toca rematar-ho, toca culminar-ho, toca deixar escrit per a la història que som únics. I ja sabeu, culers, quina és la nostra mentalitat davant els reptes que ens presenta la vida; la nostra manera d’afrontar les finals no és jugar-les, és guanyar-les. I ara estem decidits a aconseguir-ho.

PD: La nostra manera d’acomiadar les llegendes comença a millorar; perquè em trec el barret davant la posada en escena del club per dir adéu a un jugador com Xavi. Sembla que, a poc a poc, n’anem aprenent.

Comentarios
Martí Odriozola
Martí Odriozola

Martí Odriozola

Barcelona
Estudiant de Periodisme i Ciències Polítiques a la UPF i presentador del Districte Esportiu a Sants 3 Ràdio. El periodisme no és una professió, és una manera d'entendre la vida.
Els blogs

Això no ha fet res més que començar. Les vacances ja s’han acabat, jo m’he pres les meves personals en quan a escriure en aquest mitjà,...

Lee

El Paris Saint-Germain (PSG) és un equip “fals”. Avui en dia, els nanos petits, que no saben la història del futbol, se’n compren una...

Lee

Finalmente no va a poder ser y no veremos al genial centrocampista brasileño por el camp nou esta temporada. ...

Lee