Logo

EL BARÇA DESDE BARCELONA: TODO NOTICIAS

Zona Blog / Culer cruel

25 anys de Dracs

Els veritables culers
25 anys de Dracs
25 anys de Dracs
Els veritables culers

Si bé és cert que Guardiola i Cruyff, com a entrenadors, van aconseguir amb els seus èxits notables capgirar la mentalitat del culer i fer-la més guanyadora, la fredor de l'estadi, amb una afició que sembla més del Liceu o del cinema, encara és ben palpable a tots els partits del Camp Nou, cosa que passava fa 50 anys, fa 40 anys, fa 30 anys, fa 20 anys i l'any passat i l'altre i l'altre, per desgràcia. L'adversari, com passa en els partits d'handbol, se sent com a casa, es troba la mar de còmode i no pateix gens, no té cap pressió, cap ni una. En canvi, els jugadors blaugranes no se senten prou animats ni recolzats, com hauria de ser. El camp no és pas un clam. 

En canvi, el Palau Blaugrana sí que és un clam, sobretot a la Corba Sud (i en els partits de bàsquet i de futbol sala), on se situen els incondicionals Dracs 1991, una penya blaugrana que omple la grada de color, calor, animació, càntics i crits, sempre amb alegria i amb positivisme, fent de l'animació "Supporter" una forma de vida, justament perquè ells sí que senten els colors del club, ells sí que estimen i valoren l'escut i sí que animen i encoratgen l'equip i els jugadors del Barça, des del principi fins al final, independentment del resultat. Els Dracs eviten polèmiques, no insulten ni exerceixen cap mena de violència, ni física ni verbal. Senzillament, animen el Barça.

Després de 25 anys picant pedra, els Dracs han crescut, amb més espai i amb molts més socis. Amb la mateixa empenta i alè de sempre, omplen les grades partint d'una ideologia i una filosofia que els fa especials: són antifeixistes, antiracistes i independentistes, van de groc en homenatge a l'Aris i també fan campanyes de sensibilització social. 

 

Comentarios
Daniel Ruiz-Trillo
Escriptor, professor i blogaire. Autor de 10 llibres de poesia i 4 de contes. Un gran culer.
Els blogs

Messi va tornar a silenciar el Bernabéu i amb un gol a l'últim minut aviva la lluita pel títol de Lliga. El Barça encara té esperança!

Lee

Ahir vaig mencionar en el meu article que el Barça no podia deixar passar el últim tren que li quedava per lluitar per la Lliga. I l’ha...

Lee

Avui és un dia clau. Un cop eliminats a quarts de final contra la Juventus, i amb la Final de la Copa del Rey a l’horitzó, la victòria al...

Lee